Treinverkeer valt uit door storm, station Tilburg

NS en ProRail leggen vrijdagmiddag treinverkeer stil vanwege storm Eunice

De NS en ProRail leggen vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur het treinverkeer stil vanwege storm Eunice. Vrijdagochtend zijn er ook al verschillende treinen uitgevallen. De maatregel om het treinverkeer plat te leggen treft ook internationale treinen en diensten die worden uitgevoerd door bedrijven als Arriva en Keolis.

De NS verwacht zodanige weersomstandigheden dat het voor storingsploegen te gevaarlijk zal zijn om bijvoorbeeld omgewaaide bomen te verwijderen of om beschadigde bovenleidingen te herstellen. Daarom wordt voor het hoogtepunt van de storm, dat in de loop van de middag wordt verwacht, het treinverkeer stilgelegd. In de ochtend wordt met een aangepaste dienstregeling gereden.

Stadsvervoerders leggen tramverkeer stil

De Rotterdams stadsvervoerder RET reed om vrijdagochtend 10.00 de laatste ritten om ervoor te zorgen dat om 12.00 uur al het materieel binnenstaat. Vervoerder HTM in Den Haag laat vrijdag vanaf 14.00 uur geen trams en bussen meer rijden vanwege storm Eunice. De vervoerder geeft aan dat vrijdag met name langs de kust extreem harde wind wordt verwacht. U-OV legt ook het tramverkeer stil, maar de bussen blijven rijden.

In de ochtend rijdt HTM een normale dienstregeling. “Wel houden wij de weersontwikkelingen nauwlettend in de gaten en nemen aanvullende maatregelen als dat nodig is.” HTM verwacht zaterdag weer een normale dienstregeling te rijden.

Ook België staakt treinverkeer

Ook in westelijke delen van België wordt het treinverkeer vrijdagmiddag gestaakt wegens de naderende storm Eunice. Tientallen scholen sturen hun leerlingen eerder naar huis of zijn niet opengegaan.

Vanaf 14.00 uur rijden er geen treinen meer in West-Vlaanderen, het grootste deel van Oost-Vlaanderen en op de grote lijnen rond Antwerpen, zegt spoorbeheerder Infrabel. Elders in Vlaanderen rijden de treinen uit voorzorg langzamer. Aan het eind van de middag, als de storm luwt, zou het treinverkeer kunnen worden hervat.

Storm Dudley

Eerder zorgde storm Dudley ook al voor overlast in Nederland. Vanwege de harde wind reden er tot donderdagochtend 10.00 uur minder intercity’s tussen Zaandam en Alkmaar. Daarnaast waren de grensovergangen bij Zevenaar en Bad Bentheim donderdag langdurig gesloten. Woensdagavond werd de HSL-Zuid tussen Rotterdam en Breda buiten dienst gesteld vanwege de windoverlast.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.