Reizigers op station Schiphol, foto: ANP

Minister Visser: voorkom onnodig lege vluchten door inzet trein

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Lege vluchten moeten zo veel mogelijk worden voorkomen, zegt demissionair minister Visser van Infrastructuur en Waterstaat in reactie op Kamervragen van Mahir Alkaya van de SP. In plaats daarvan moet er meer worden ingezet op een milieuvriendelijker alternatief: de trein. Het is aan luchtvaartmaatschappijen zelf om dat te realiseren.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Hendriëlle de Groot

1 reactie op “Minister Visser: voorkom onnodig lege vluchten door inzet trein”

Wolfgang Spier|21.10.21|07:37

GREENWASHING: Trein als taxi naar vliegtuig.
Voor een vlucht naar Madrid is op de grond weinig beton en staal nodig, maar astronomische hoeveelheden voor dwarsliggers, viaducten, rails en geluidschermen. Maken en onderhouden kost CO2. Hogesnelheidstreinen verbruiken 2x zoveel energie dan gewone treinen en zijn daarom bijna even vervuilend als vliegtuigen. KLM, Schiphol en NS willen dat veel Belgen en Duitsers naar Madrid vliegen via Schiphol, dus minstens 400 vervuilende kilometers erbij doen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.