Connecting Europe Express

Connecting Europe Express komt dit weekend in Duitsland aan

De speciale Connecting Europe Express (CEE) komt zondag in Duitsland aan, waar het München als eerste stop heeft. Daar zal de trein welkom geheten worden door Deutsche Bahn-topman Richard Lutz.

Volgens Lutz is het spoor de ruggengraat van Europa en spelen de Europese spoorwegen een belangrijke rol in de verduurzaming van het vervoer en logistiek op het continent. De CEE doet naast München nog tien andere Duitse steden aan, waaronder Stuttgart, Frankfurt, Berlijn en Hamburg. De laatste stop is in Bad Bentheim, waarna de trein zijn weg richting Nederland vervolgt.

DB Cargo presenteert kandidaten voor DAC-standaard

DB Cargo zal de aankomst van de CEE in Halle op 29 september aangrijpen om de eerste drie geselecteerde digitale automatische koppelingen (DAC) voor goederentreinen te presenteren. De koppelingen zijn geselecteerd door het Europese DAC-leveringsprogramma voor de toekomstige DAC, die de standaard voor het Europese spoorgoederenvervoer moeten vormen.

Later die dag zullen Lutz, federaal minister van Transport Andreas Scheuer en de burgermeester van Berlijn Michael Müller de CEE verwelkomen op het Berlijnse treinstation Südkreuz.

CEE in oktober in Nederland

De CEE is een speciaal samengestelde trein als onderdeel van het Europees Jaar van het Spoor 2021. De trein vertrok eerder deze maand vanuit Lissabon en eindigt zijn reis op 7 oktober in Parijs. In de vijf tussenliggende weken doet de trein honderd Europese steden aan.

Op zondagmiddag 3 oktober wordt de CEE rond 13.30 uur in Amsterdam verwacht. Ter gelegenheid daarvan organiseert Railforum een innovatie- en netwerklunch. De trein zal verder stoppen in Rotterdam, Den Haag Hollands Spoor en Amersfoort.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.