laptop, trein, internet

CU en CDA: miljoen voor beter wifi in de trein

Wifi in de trein moet een stuk sneller en beter. Regeringspartijen CDA en ChristenUnie willen een miljoen euro steken in het verbeteren van draadloos internet in intercity’s. Te vaak blijkt de verbinding te traag of valt het signaal weg, zeggen de partijen.

Langzaam internet is volgens CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch een “grote ergernis bij treinreizigers die willen werken, appen of studeren in de trein. We willen dat de NS meer kan investeren in innovaties die sneller internet mogelijk maken”.

Internet in de trein

“Als we willen dat mensen de trein verkiezen boven de auto, dan moeten we er ook voor zorgen dat internet in de trein goed, snel en betrouwbaar is”, voegt CU-politica Stieneke van der Graaf toe.

Het geld kan worden gehaald uit een bestaand innovatiepotje en moet worden geïnvesteerd in nieuwe ontvangers om de verbinding te verbeteren. Daarnaast moet het kabinet kijken naar de dekking van zendmasten langs het spoor. Het voorstel kan rekenen op steun van een meerderheid in de Tweede Kamer, aldus de initiatiefnemers.

(Bron: ANP)

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

4 reacties op “CU en CDA: miljoen voor beter wifi in de trein”

Mitchel K.|17.10.19|09:18

Goede ontwikkeling!

Erik Eggers|17.10.19|12:21

Scheelt ook een paar verkeersdoden per jaar door appende automobilisten, die nu de trein ingezogen worden, toch?

Arco Sierts|17.10.19|17:04

Ergens wel een beetje gek dat de politiek daar geld aan uitgeeft. Nog effe zo door, en na ProRail is ook NS de-facto een politiek gestuurd staatsbedrijf geworden.
Om de opmerkingen voor te zijn: nee, dat is dus niet terug naar vroeger. NS is nooit een politiek gestuurd staatsbedrijf geweest. Het gekke is dat de NS onder invloed van het (precies het omgekeerde beogende!) marktwerkingsbeleid dit juist wel steeds meer wordt. Een merkwaardige spagaat…

Hans van den Berg|21.10.19|13:31

Wie zit hier nu nog op te wachten. Inmiddels heeft iedereen inmiddels wel (zakelijk) onbeperkt mobiel internet, of gebruikt zijn smartphone als hotspot in de trein. De meeste reizigers lezen wat mail, of surfen over social media. Ik heb nog nooit iemand veel data vretende ingewikkelde spreadsheets zien maken in de trein. Kom op zeg. Besteed die miljoen euro aan betere dingen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.