Live webinar over Automatic Train Operation

Bekijk hier het live webinar over Automatic Train Operation terug

Live webinar over Automatic Train Operation

Vakblad RailTech.com organiseerde vrijdag een live webinar over Automatic Train Operation. Professor Railverkeerskunde Rob Goverde van de Technische Universiteit Delft en Sebastiaan van der Zee, projectmanager ATO bij Alstom, deelden daarbij hun kennis en ervaringen over deze nieuwe technologie.

Verschillende landen experimenteren op dit moment met Automatic Train Operation (ATO), de techniek die automatisch rijden op het spoor mogelijk maakt. NS maakte afgelopen weekend bekend in navolging van Arriva ook met deze technologie te gaan experimenteren.

Live webinar

Sebastiaan van der Zee vertelde over de verschillende proeven waarbij Alstom betrokken is geweest. Een daarvan vond vorig jaar plaats in Frankrijk, waarbij een locomotief op afstand werd bestuurd door een machinist. Tijdens het webinar wordt een video van deze test getoond, waarbij Van der Zee live commentaar geeft.

Rob Goverde vertelde over de obstakels die er op dit moment nog zijn voordat ATO goed uitgerold kan worden op het reguliere spoor. Ook vertelde hij meer over het internationale onderzoek MOVINGRAIL (MOving block and VIrtual coupling New Generations of RAIL signalling) waar hij op dit moment mee bezig is. Daarmee kunnen verregaande stappen worden gemaakt om treinen nog korter op elkaar te laten rijden.

Heb je het live seminar gemist? Bekijk dan hier de replay.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.