Wissels, rails

ProRail wil details achterhalen na incident met wissel

ProRail gaat een incident in Vught, waarbij een trein kort na een buitendienststelling op het verkeerde spoor belandde, verder onderzoeken. De geschrokken spoorbeheerder wil meer details boven tafel krijgen over de toedracht. “Een dergelijk incident mag zich absoluut niet voordoen”, laat ProRail op de eigen website weten.

Het voorval vond plaats op woensdagochtend 28 november rond half zes. Doordat een wissel in de verkeerde stand stond, kwam een trein in Vught op het verkeerde spoor terecht. Het wissel was de voorgaande nacht buitendienst geweest voor onderhoud. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen. Ook bleef de trein onbeschadigd, maar er werd wel een wissel opengereden.

Aansluiten bedrading

Inmiddels is ProRail erachter gekomen dat er een fout is gemaakt in het aansluiten van de bedrading, waardoor een wissel de trein de verkeerde kant op stuurden. Daarnaast zijn test- en communicatieprotocollen tussen de aannemer en de treindienstleider niet goed opgevolgd.

Omdat ProRail herhaling wil voorkomen wordt er verder onderzoek gedaan om de achterliggende oorzaken verder in beeld te krijgen. Dat onderzoek moet helpen bij het veiliger krijgen van het spoor. De uitkomsten zullen gedeeld worden met ProRails spoorpartners en met de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “ProRail wil details achterhalen na incident met wissel”

Fred Dijkstra|04.12.18|13:31

Wissel te Vught,

Na een ACP altijd, van het of de wissels alle rijwegen instellen,die mogelijk zijn, en communicatie controle treindienstleider en Testleider RH voor standen Relais. OBE Blad is bindend.

Dan was deze situatie voorkomen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ProRail wil details achterhalen na incident met wissel | SpoorPro.nl
Wissels, rails

ProRail wil details achterhalen na incident met wissel

ProRail gaat een incident in Vught, waarbij een trein kort na een buitendienststelling op het verkeerde spoor belandde, verder onderzoeken. De geschrokken spoorbeheerder wil meer details boven tafel krijgen over de toedracht. “Een dergelijk incident mag zich absoluut niet voordoen”, laat ProRail op de eigen website weten.

Het voorval vond plaats op woensdagochtend 28 november rond half zes. Doordat een wissel in de verkeerde stand stond, kwam een trein in Vught op het verkeerde spoor terecht. Het wissel was de voorgaande nacht buitendienst geweest voor onderhoud. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen. Ook bleef de trein onbeschadigd, maar er werd wel een wissel opengereden.

Aansluiten bedrading

Inmiddels is ProRail erachter gekomen dat er een fout is gemaakt in het aansluiten van de bedrading, waardoor een wissel de trein de verkeerde kant op stuurden. Daarnaast zijn test- en communicatieprotocollen tussen de aannemer en de treindienstleider niet goed opgevolgd.

Omdat ProRail herhaling wil voorkomen wordt er verder onderzoek gedaan om de achterliggende oorzaken verder in beeld te krijgen. Dat onderzoek moet helpen bij het veiliger krijgen van het spoor. De uitkomsten zullen gedeeld worden met ProRails spoorpartners en met de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “ProRail wil details achterhalen na incident met wissel”

Fred Dijkstra|04.12.18|13:31

Wissel te Vught,

Na een ACP altijd, van het of de wissels alle rijwegen instellen,die mogelijk zijn, en communicatie controle treindienstleider en Testleider RH voor standen Relais. OBE Blad is bindend.

Dan was deze situatie voorkomen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.