Intercity Direct, Traxx-locomotief, NS, station Breda

‘Intercity Amsterdam-Brussel vanaf 9 april via Breda’

De Intercity Amsterdam-Brussel zal vanaf 9 april via het HSL-spoor ook het station van Breda aandoen. Dat heeft burgemeester Luc Aerts van het Belgische Brecht tijdens zijn nieuwjaarstoespraak gezegd, melden meerdere Belgische media. De NS wil de exacte datum niet bevestigen, maar liet in september al weten in het voorjaar van 2018 de nieuwe route op te willen nemen in de dienstregeling.

De IC Brussel rijdt op dit moment nog langs stations Dordrecht en Roosendaal, maar omdat er straks gebruik wordt gemaakt van de hogesnelheidslijn zal de trein via station Breda naar Antwerpen rijden. De trein doet dan ook station Brecht aan.

Testritten

Maandag zijn opnieuw testritten gestart op het traject tussen Breda en Antwerpen. Het is de tweede testperiode en deze zal drie maanden gaan duren. Bij eerdere testen in september 2017 ondervonden de treinen technische problemen bij de grensovergang, maar volgens de NMBS en NS zijn deze zijn nu opgelost.

Dat was niet de eerste tegenslag voor het traject. Eerder werd de start van de treindiensten al meerdere malen uitgesteld en in juni werd bekend dat de beveiligingssoftware later beschikbaar zou zijn dan verwacht.

Korte reistijd

De trein vertrekt twaalf keer per dag vanaf Amsterdam Centraal en vier keer per dag vanaf Den Haag Holland Spoor. Dankzij deze directe spoorverbinding zullen Bredanaren veel sneller naar Antwerpen kunnen. Nu duurt de reis nog 1 uur en 25 minuten, of 1 uur als er via Rotterdam de Thalys wordt genomen. Straks is het een kort ritje van 32 minuten.

Eerder liet de NS al weten dat treinreizigers sowieso last gaan hebben van de testritten. De IC Brussel rijdt nu tijdelijk niet vanaf Amsterdam Centraal, maar vanaf Den Haag Holland Spoor. Ook zal de Intercity Direct af en toe vervallen.

Lees ook:

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.