Monitoring van een pantograaf door Ricardo Rail

‘Flitscamera’ legt schade aan treinpantograaf vast

Een geavanceerde flitscamera die geen snelheidsovertredingen vastlegt, maar controleert of er schade is aan de pantograaf van treinen. De monitoring van de stroomafnemer moet ervoor zorgen dat het aantal verstoringen van het treinverkeer afneemt en de punctualiteit toeneemt. Ricardo Rail heeft deze innovatie in de markt geïntroduceerd onder de naam PanMon. Het adviesbureau sloot vorig jaar een succesvolle proef hiermee af bij Network Rail in Engeland. PanMon is genomineerd voor de Rail Tech Europe Innovation Awards in de categorie Rolling Stock.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “‘Flitscamera’ legt schade aan treinpantograaf vast”

Arco Sierts|23.03.17|23:14

Misschien moet Ricardo Rail nog es goed nadenken wie er geinformeerd moet worden. Want waarom een Trdl (bestuurt namens ProRail het treinverkeer) of een Mcn (topprioriteit = baanseinen waarnemen) lastig vallen met een foto van een rammelende pantograaf?!?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Flitscamera’ legt schade aan treinpantograaf vast | SpoorPro.nl
Monitoring van een pantograaf door Ricardo Rail

‘Flitscamera’ legt schade aan treinpantograaf vast

Een geavanceerde flitscamera die geen snelheidsovertredingen vastlegt, maar controleert of er schade is aan de pantograaf van treinen. De monitoring van de stroomafnemer moet ervoor zorgen dat het aantal verstoringen van het treinverkeer afneemt en de punctualiteit toeneemt. Ricardo Rail heeft deze innovatie in de markt geïntroduceerd onder de naam PanMon. Het adviesbureau sloot vorig jaar een succesvolle proef hiermee af bij Network Rail in Engeland. PanMon is genomineerd voor de Rail Tech Europe Innovation Awards in de categorie Rolling Stock.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “‘Flitscamera’ legt schade aan treinpantograaf vast”

Arco Sierts|23.03.17|23:14

Misschien moet Ricardo Rail nog es goed nadenken wie er geinformeerd moet worden. Want waarom een Trdl (bestuurt namens ProRail het treinverkeer) of een Mcn (topprioriteit = baanseinen waarnemen) lastig vallen met een foto van een rammelende pantograaf?!?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.