Spoor, spoorbouw, baanwerker, onderhoud, prorail

Railinfra Opleidingen wordt Railcenter

Railinfra Opleidingen in Amersfoort is op 1 september verdergegaan onder de naam Railcenter. Deze naamsverandering is volgens de organisatie een gevolg van de uitbreiding van activiteiten waardoor ‘de oude naam de lading niet meer dekt’. Naast opleidingen heeft Railcenter een test- en beproevingscentrum voor nieuwe werkmethoden, innovatie en kennisdelen. Daarbij komt bijvoorbeeld ook een testlab voor ERTMS.

Railcenter wil zich inzetten voor het behoud en ontwikkelen van vakmanschap. "We willen een plek creëren waar alle railpartners elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Vanaf maart 2017 kan dit in het nieuwe gebouw van Railcenter dat straks ruimte biedt voor het organiseren van vakdagen, rondleidingen, congressen, het tonen van productpresentaties en exposities."

Spoorse vraagstukken

Directeur Pier Eringa van ProRail over Railcenter: "Hier kunnen vakgenoten, politici en studenten elkaar inspireren en uitdagen met spoorse vraagstukken. Van ingewikkelde logistieke bouwprocessen tot de nieuwste technologische ontwikkelingen. Ook scholieren en potentiële werknemers zijn van harte welkom. Bij Railcenter kunnen zij een blik werpen op de wereld van het spoor. Een mooie wereld, en een die met een goede en open samenwerking nog veel mooier kan worden."

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.