Rens van Putten, directeur, Rail Engineering Systems, Innovation Award, Rail-Tech Europe 2013

Transformerende spoortrailer wint tweede prijs Innovation Award (video)

Een spoortrailer die makkelijk om te vormen is tot aanhangwagen is woensdag op de tweede plek geëindigd bij de Innovation Award van Rail-Tech Europe. Met de spoortrailer, ook wel Trensformer genoemd, kunnen spoorbedrijven straatvoertuigen op het spoor plaatsen om ze daar in te zetten voor spooronderhoud of rangeerwerkzaamheden.

De Trensformer kan worden opgekrikt en daarna als aanhanger achter een auto worden gehangen. Het bedrijf Rail Engineerings Systems (R.EN.S) is de bedenker van de Trensformer en nam de prijs op Rail-Tech in ontvangst.

Bekijk het video-interview met directeur Rens van Putten van Rail Engineering Systems.

Isolatiemateriaal voor wisselverwarming

Heatpoint won de eerste prijs met een innovatief product waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht bij wisselverwarming op het spoor. Dit isolatiemateriaal zorgt ervoor dat 50 procent van de energie die de verwarmingsinstallaties gebruiken, wordt bespaard.

Een internationale jury van experts uit de railsector beoordeelde de aanvragen en maakte de winnaars woensdag bekend tijdens de Europese beurs voor railtechnologie Rail-Tech Europe.

Marieke van Gompel

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.