Railrelease, Rotterdam

Railrelease krijgt Europees certificaat voor onderhoud

Railrelease heeft als eerste bedrijf in Nederland het ECM-certificaat voor onderhoud aan goederenwagons gekregen. Het ECM-certificaat (Entity in Charge of Maintenance) is gebaseerd op nieuwe Europese regels die vanaf mei 2013 gaan gelden. Het bedrijf is op 27 december gecertificeerd door Belgorail in Brussel.

Railrelease is een leasemaatschappij van goederenwagons en ander spoor gerelateerd materiaal in Rotterdam. Zustermaatschappij Raillogix zorgt voor transporten. Het bedrijf wil nu met deze cerfificering ook vlootmanagement gaan aanbieden.

Onderhoudsverantwoordelijkheid

Directeur Mark Remie van Railrelease: “Als houder van een moderne, aanzienlijke en steeds groeiende vloot is het eigenlijk vanzelfsprekend om onze klanten ook de onderhoudsverantwoordelijkheid aan te kunnen bieden. Dat neemt ze een hoop rompslomp uit handen terwijl ze ervan uit kunnen gaan dat hun assets ten allen tijde veilig inzetbaar zijn.”

De Europese regels stellen een veiligheidsmanagementsysteem voor het behoud aan goederenwagons verplicht. Deze verplichting zal vanaf mei 2013 voor alle wagoneigenaars en –houders gaan gelden. Dit veiligheidsmanagementsysteem wordt beoordeeld door een certificerende instelling.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Railrelease krijgt Europees certificaat voor onderhoud”

Felix Chang|31.12.12|16:49

Trots dat we dit nog dit jaar voor elkaar hebben gebokst!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.