rails, spoor

Extra controles spoor met warme weer

ProRail houdt met deze warme dagen het spoor extra goed in de gaten. Als het spoor te heet wordt gaat het uitzetten, wat vertragingen tot gevolg kan hebben. Daarom vinden er extra controles op kritische plekken plaats.

Michiel Haighton van ProRail: “Als de temperatuur twee dagen boven de 25 graden uitkomt, dan voeren wij hitteschouwen uit. Staal zet uit bij hitte en dit levert vooral problemen op bij bewegende delen zoals bruggen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bruggen niet meer open en dicht gaan.”

Beducht op bernbrandjes

Spoorwerkers controleren de koelingen van de elektrische installaties naast het spoor en de medewerkers zijn beducht op bernbrandjes. Papieren rommel naast het spoor wordt daarom verwijderd.

De hitte speelde afgelopen dinsdag bij Driebergen nog een rol bij een treinstoring. Haighton: “Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er zich een storing voordoet, maar we zijn er nu wel extra alert op.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Extra controles spoor met warme weer | SpoorPro.nl
rails, spoor

Extra controles spoor met warme weer

ProRail houdt met deze warme dagen het spoor extra goed in de gaten. Als het spoor te heet wordt gaat het uitzetten, wat vertragingen tot gevolg kan hebben. Daarom vinden er extra controles op kritische plekken plaats.

Michiel Haighton van ProRail: “Als de temperatuur twee dagen boven de 25 graden uitkomt, dan voeren wij hitteschouwen uit. Staal zet uit bij hitte en dit levert vooral problemen op bij bewegende delen zoals bruggen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bruggen niet meer open en dicht gaan.”

Beducht op bernbrandjes

Spoorwerkers controleren de koelingen van de elektrische installaties naast het spoor en de medewerkers zijn beducht op bernbrandjes. Papieren rommel naast het spoor wordt daarom verwijderd.

De hitte speelde afgelopen dinsdag bij Driebergen nog een rol bij een treinstoring. Haighton: “Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er zich een storing voordoet, maar we zijn er nu wel extra alert op.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.