Opening Hardt Hyperloop HQ

Hardt Hyperloop opent hoofdkantoor en Experience Center in Rotterdam

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb opent het hoofdkantoor van Hardt Hyperloop in Rotterdam.Yorick Meijdam / Hardt Hyperloop

Hardt Hyperloop, dat werkt aan supersnelle vacuümtreinen, heeft in Rotterdam haar nieuwe hoofdkantoor geopend. In het pand in de Rotterdam Science Tower is ook het Hyperloop Experience Center gevestigd. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb verrichte de officiële opening.

Vijftig Hardt Hyperloop-medewerkers hebben hun intrek genomen in het nieuwe hoofdkantoor in Rotterdam. Het kantoor is gevestigd in de Rotterdam Science Tower aan het Marconiplein. In het gebouw vindt nu al volop bedrijvigheid plaats met een internationaal en biomedisch wetenschappelijk profiel.

In het Hardt Hyperloop Experience Center kunnen bezoekers meer leren over alle technologieën die komen kijken bij de ontwikkeling van de hyperloop. Ook kunnen ze zelf ervaren hoe het straks moet voelen om met een snelheid tot 700 kilometer per uur te reizen.

Bouw testbaan Veendam

De van oorsprong Delftse start-up Hardt Hyperloop zou eigenlijk ook nog een testbaan willen bouwen in Rotterdam als onderdeel van de Mobility City Campus. Deze plannen gingen om verschillende redenen niet door. Het contact tussen Hardt Hyperloop en de gemeente Rotterdam bleef wel in stand. Met een gemeentelijke subsidie van 150.000 euro besloot Hardt alsnog naar de Maasstad te komen, nu de uitvalsbasis voor het hoofdkantoor en het Experience Center.

De hyperloop-testbaan komt alsnog naar Nederland, alleen wordt deze nu gebouwd in het Groningse Veendam. De testbaan van 400 meter lang zal volgens planning eind 2023 in gebruik worden genomen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.