Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Den Haag, Bron: Twitter IenW

Ministerie reageert op brandbrief spoorsector over zbo-omvorming ProRail

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Den Haag, Bron: Twitter IenW

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft wel degelijk feedback van de spoorsector verwerkt in de regelgeving die er voor moet zorgen dat ProRail wordt omgevormd tot een zelfstandig bestuursorgaan (zbo). Dat zegt het ministerie bij monde van Susanne Uilenbroek, woordvoerder Spoor en Openbaar Vervoer, in een reactie op een brandbrief waarin zes partijen in de spoorsector zich uitspreken tegen de omvorming.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

1 reactie op “Ministerie reageert op brandbrief spoorsector over zbo-omvorming ProRail”

Pat Rick|15.04.22|12:29

Zelfs een blinde kan zien dat ProRail niet zo verder kan. Het is geen echt bedrijf, want het hoeft niet te concurreren en er is zelfs gedwongen winkelnering. ProRail moet verbeteren en zijn zoals een drinkwaterbedrijf: wereldklasse en goedkoop. Daar kunnen de reizigersorganisatie onmogelijk op tegen zijn. Vraag is hoe daar te komen? Want het kan op alle fronten beter, want NL en de reiziger moeten meer waar krijgen voor hun geld / mobiliteitsbudget

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.