Voorzitter Pedro Peters van OV-NL, foto: ANP

Pedro Peters stopt als voorzitter van OV-NL

Pedro Peters neemt per 1 januari 2022 afscheid als voorzitter van branchevereniging OV-NL. Op die datum loopt zijn termijn af en hij heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor herbenoeming. Peters is sinds de oprichting in 2015 voorzitter van de branchevereniging.

OV-NL gaat de komende periode op zoek naar een nieuwe voorzitter. Tot die tijd neemt Qbuzz-directeur Gerrit Spijksma de taken van Peters waar. Hij vormt op dit moment samen met NS-topvrouw Marjan Rintel en Erik Beenen van HTM het dagelijks bestuur van de branchevereniging.

Gezamenlijk inzetten voor grote belangen

“Vanaf de oprichting van OV-NL heb ik zes jaar de voorzittersrol mogen vervullen”, zo blikt Peters terug. “Samen met mensen van alle OV-bedrijven heb ik aan een aantal onderwerpen kunnen werken zoals het boerkaverbod en recent natuurlijk de coronapandemie. Dit heb ik met veel plezier gedaan en ik heb gezien dat we als OV-sector erin slagen om ons gezamenlijk in te zetten voor grote belangen en met één mond te spreken op cruciale momenten. Ik dank iedereen voor de mooie samenwerking”.

Met de oprichting van OV-NL kreeg de OV-sector in 2015 na acht jaar weer een branchevereniging. In de beginjaren van de vereniging combineerde Peters zijn werkzaamheden als voorzitter met die van algemeen directeur bij stadsvervoerder RET, waar hij in 2017 na twaalf jaar vertrok.

Dit artikel verscheen eerder bij zusterpublicatie OVPro.nl 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is de vaste redacteur van OVPro.nl en schrijft ook regelmatig voor andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.