Reinout Wissenburg directeur Duurzaamheid ProRail

Reinout Wissenburg wordt directeur Duurzaamheid bij ProRail

Reinout Wissenburg is gepromoot tot Directeur Duurzaamheid bij ProRail. Hij vervulde al ruim twee jaar de rol van manager Strategische Duurzaamheid bij de spoorbeheerder.

Wissenburg werkte ruim vier jaar bij Stedin, achtereenvolgens als manager Duurzaamheid en manager Public Affairs. Daarvoor was hij werkzaam bij SSE Renewables en de Nederlandse Windenergie Associatie.

Volgens hem benadrukt zijn benoeming het belang dat ProRail hangt aan duurzaamheid. Ook vindt hij dat het de ambitie van de spoorbeheerder illustreert om “een rol te spelen in een eerlijke en duurzame maatschappij”. “Mijn baan verandert niet, evenzo de uitdaging die voor ons ligt om te verschuiven naar een duurzaam mobiliteitssysteem met rail als kern.”

Klimaattrein

Wissenburg reist namens ProRail volgende week mee met de klimaattrein die van Amsterdam naar Glasgow rijdt. “Daarmee zullen ProRail NS en Eurostar de boodschap verspreiden dat het spoor onderdeel moet zijn van het beleid om klimaatverandering aan te pakken.”

Voor de Klimaattrein naar de klimaattop in Glasgow werkt ProRail samen met jongerenorganisatie Youth For Sustainable Travel. Een overgroot deel van de Klimaattrein zal gevuld zijn met jonge klimaatactivisten.

Lees ook:

Klimaattrein moet beleidsbepalers en spoorsector op één lijn krijgen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Reinout Wissenburg wordt directeur Duurzaamheid bij ProRail | SpoorPro.nl
Reinout Wissenburg directeur Duurzaamheid ProRail

Reinout Wissenburg wordt directeur Duurzaamheid bij ProRail

Reinout Wissenburg is gepromoot tot Directeur Duurzaamheid bij ProRail. Hij vervulde al ruim twee jaar de rol van manager Strategische Duurzaamheid bij de spoorbeheerder.

Wissenburg werkte ruim vier jaar bij Stedin, achtereenvolgens als manager Duurzaamheid en manager Public Affairs. Daarvoor was hij werkzaam bij SSE Renewables en de Nederlandse Windenergie Associatie.

Volgens hem benadrukt zijn benoeming het belang dat ProRail hangt aan duurzaamheid. Ook vindt hij dat het de ambitie van de spoorbeheerder illustreert om “een rol te spelen in een eerlijke en duurzame maatschappij”. “Mijn baan verandert niet, evenzo de uitdaging die voor ons ligt om te verschuiven naar een duurzaam mobiliteitssysteem met rail als kern.”

Klimaattrein

Wissenburg reist namens ProRail volgende week mee met de klimaattrein die van Amsterdam naar Glasgow rijdt. “Daarmee zullen ProRail NS en Eurostar de boodschap verspreiden dat het spoor onderdeel moet zijn van het beleid om klimaatverandering aan te pakken.”

Voor de Klimaattrein naar de klimaattop in Glasgow werkt ProRail samen met jongerenorganisatie Youth For Sustainable Travel. Een overgroot deel van de Klimaattrein zal gevuld zijn met jonge klimaatactivisten.

Lees ook:

Klimaattrein moet beleidsbepalers en spoorsector op één lijn krijgen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.