VolkerRail stuurt overbodig gereedschap naar ontwikkelingslanden

Spooraannemer VolkerRail werkt sinds november samen met Gered Gereedschap. Deze stichting steunt vakmensen in ontwikkelingslanden met de middelen, een vakopleiding en begeleiding naar en op het werk. Daarvoor zamelt de stichting overal in Nederland gereedschap en machines in.

De ‘overbodige’ gereedschappen van VolkerRail worden ingezameld en aan Gered Gereedschap overgedragen. Vervolgens worden deze indien nodig opgeknapt en samengesteld tot gereedschapssets. De stichting zet deze sets in om het technische vakonderwijs in ontwikkelingslanden te versterken en ondernemerschap te stimuleren.

Kansarme jongeren

Op die manier ondersteunt Gered Gereedschap elk jaar duizenden kansarme jongeren en geeft hen de mogelijkheid om een toekomst op te bouwen als bijvoorbeeld timmerman, metaalbewerker of elektromonteur. Naast het inzamelen van gereedschap draagt VolkerRail ook financieel bij zodat het mogelijk is om het ingezamelde gereedschap op te knappen en te verzenden naar het Don Bosco Youth Technical Institute in Malawi.

Lees ook:

U las zojuist één van uw gratis premium artikelen

Uw abonnement helpt onze journalisten bij het zoeken naar de waarheid in de spoorsector.

Onbeperkt lezen? Stap nu in en profiteer van de introductieaanbieding ‘eerste maand gratis.

start 1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Esther Geerts

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.