ProRail stelt beschermingsmiddelen beschikbaar aan de zorg, foto: ProRail

ProRail stelt mondkapjes beschikbaar aan zorgsector

De incidentenbestrijding van ProRail heeft maandagmiddag een groot deel van de landelijke voorraad beschikbaar gesteld aan de zorg in de strijd tegen het coronavirus. Het gaat om speciale pakken en FFP3-mondkapjes die onder meer bescherming bieden voor lekkage van gevaarlijke en vervuilende stoffen.

Omdat er een stuk minder treinen rijden dan normaal, verwacht ProRail dat de incidentenbestrijders minder beschermingsmiddelen nodig hebben. Ook zijn er desinfectiemiddelen aan de zorg overgedragen. De spoorbeheerder schafte deze middelen onder meer aan voor collega’s op het hoofdkantoor in Utrecht, de regiokantoren in Amsterdam, Zwolle, Eindhoven en Rotterdam, de verkeersleidingsposten en de uitruklocaties van Incidentenbestrijding. Omdat de collega’s op de kantoren nu thuis werken, is een deel van deze middelen niet meer nodig.

Voorraad

Regiodirecteur Wendy de Wild van ProRail: “Toen wethouder Thijs van Kessel van de gemeente Oss en tevens bestuurslid van de GGD Hart voor Brabant me zondag belde en dringend verzocht of wij mondkapjes en beschermende pakken konden missen, ben ik met mijn collega’s van onder andere de incidentenbestrijding aan de slag gegaan. Alle beetjes helpen en ik ben dan ook super trots dat onze collega’s direct hun halve voorraad hebben aangeboden. We hopen dat dit bijdraagt totdat de leveringen uit China op gang komen.”

De spoorbeheerder roept ook andere spoorbedrijven op hun materialen zo mogelijk aan te bieden aan de zorg.

Lees meer in ons Dossier over het coronavirus.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.