Staatssecretaris Stientje van Veldhoven in de Eerste Kamer

Eerste Kamer verdeeld over wetsvoorstel Vierde Spoorwegpakket

Diverse partijen in de Eerste Kamer hebben hun twijfels geuit over de voordelen van het Vierde Spoorwegpakket voor het Nederlandse spoor. Er zijn met name zorgen over de liberalisering van het Europese spoor en het verliezen van zeggenschap van nationale overheden. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een debat in de Eerste Kamer over het wetsvoorstel Implementatie Vierde Spoorwegpakket.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

2 reacties op “Eerste Kamer verdeeld over wetsvoorstel Vierde Spoorwegpakket”

henk derksen|25.01.19|12:23

NS zou een zooitje gemaakt hebben van de regionale lijnen,dat is pure onzit en fake news, het was de politiek die destijds jaren en jaren geen geld wilde steken in de nevenlijnen, om die lijnen vervolgens via privatisering weg te werken.
En dat het beter is geworden is ook maar zeer de vraag op sommige lijnen moet je drie keer wisselen van vervoerder, in de spits sta je dan op een koud perron drie keer in de rij om te kunnen inloggen en uitloggen, dat was vroeger veel beter.

henk derksen|25.01.19|12:24

Ook staan de treinen van de kleine vervoerders vaak gesloten langs het perron en worden kort voor vertrek gestart en geopend en weer staat de reiziger in de kou….zeer magere verbeteringen zou ik zeggen.
En laten we niet vergeten dat het hele spoorwegnet is gebouwd met belastinggeld en dus eigendom is van de burger…niets europa dus

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste Kamer verdeeld over wetsvoorstel Vierde Spoorwegpakket | SpoorPro.nl
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven in de Eerste Kamer

Eerste Kamer verdeeld over wetsvoorstel Vierde Spoorwegpakket

Diverse partijen in de Eerste Kamer hebben hun twijfels geuit over de voordelen van het Vierde Spoorwegpakket voor het Nederlandse spoor. Er zijn met name zorgen over de liberalisering van het Europese spoor en het verliezen van zeggenschap van nationale overheden. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een debat in de Eerste Kamer over het wetsvoorstel Implementatie Vierde Spoorwegpakket.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

2 reacties op “Eerste Kamer verdeeld over wetsvoorstel Vierde Spoorwegpakket”

henk derksen|25.01.19|12:23

NS zou een zooitje gemaakt hebben van de regionale lijnen,dat is pure onzit en fake news, het was de politiek die destijds jaren en jaren geen geld wilde steken in de nevenlijnen, om die lijnen vervolgens via privatisering weg te werken.
En dat het beter is geworden is ook maar zeer de vraag op sommige lijnen moet je drie keer wisselen van vervoerder, in de spits sta je dan op een koud perron drie keer in de rij om te kunnen inloggen en uitloggen, dat was vroeger veel beter.

henk derksen|25.01.19|12:24

Ook staan de treinen van de kleine vervoerders vaak gesloten langs het perron en worden kort voor vertrek gestart en geopend en weer staat de reiziger in de kou….zeer magere verbeteringen zou ik zeggen.
En laten we niet vergeten dat het hele spoorwegnet is gebouwd met belastinggeld en dus eigendom is van de burger…niets europa dus

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.