Minister Melanie Schultz van Haegen, staatssecretaris Sharon Dijksma, ministerie van Infrastructuur en Milieu

Staatssecretaris Sharon Dijksma krijgt spoordossier

De nieuwe staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu zal het zware spoordossier op zich nemen. Dat bleek dinsdagavond bij de beëdiging van Dijksma. Minister Melanie Schultz van Haegen had aangeboden om luchtvaart over te nemen, maar Dijksma gaf aan het takenpakket niet te willen veranderen.

Dijksma zal net als haar voorganger Wilma Mansveld verantwoordelijk worden voor spoor en ander openbaar vervoer, milieu en luchtvaart. Minister Schultz van Haegen blijft verantwoordelijk voor wegen, maritieme zaken, nucleaire veiligheid, water en ruimtelijke ordening. De oppositie pleitte er eerder nog voor om taken van de staatssecretaris over te dragen aan de minister. Dat zou nodig zijn om dat Mansveld, met name aan het spoordossier, een hele kluif had. De bewindsvrouw moest vorige week het veld ruimen vanwege kritiek op haar functioneren van de Fyra enquêtecommissie.

Benoeming

“We zijn erg blij met de snelle benoeming en wensen Sharon Dijksma veel succes en vooral veel plezier op het spoordossier. We hebben al een mooi inwerkprogramma voor haar klaar staan, waaronder de opening van station Arnhem op 19 november aanstaande, de reis met de Klimaattrein van Rotterdam naar Parijs op 28 november en uiteraard de bezichtiging van diverse grote bouw- en onderhoudsprojecten door het hele land”, zegt directeur Pier Eringa van ProRail in reactie op de aanstelling van Dijksma.

Staatssecretaris Dijksma schuift donderdag bij het MIRT-overleg (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) in de regio’s Brabant/Limburg en Oost-Nederland.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Staatssecretaris Sharon Dijksma krijgt spoordossier”

Antoine BERBEN|05.11.15|13:13

Hopelijk maakt DIJKSMA haar reputatie als puinruimer waar en vliegen er dus zeker bij prutsrail een aantal wereldvreemde figuren definitief uit want me dunkt dat dit toch heel echt nodig is willen we niet langer nog meer van de drama’s hebben die we nu al jaar na jaar voorgeschoteld krijgen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Staatssecretaris Sharon Dijksma krijgt spoordossier | SpoorPro.nl
Minister Melanie Schultz van Haegen, staatssecretaris Sharon Dijksma, ministerie van Infrastructuur en Milieu

Staatssecretaris Sharon Dijksma krijgt spoordossier

De nieuwe staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu zal het zware spoordossier op zich nemen. Dat bleek dinsdagavond bij de beëdiging van Dijksma. Minister Melanie Schultz van Haegen had aangeboden om luchtvaart over te nemen, maar Dijksma gaf aan het takenpakket niet te willen veranderen.

Dijksma zal net als haar voorganger Wilma Mansveld verantwoordelijk worden voor spoor en ander openbaar vervoer, milieu en luchtvaart. Minister Schultz van Haegen blijft verantwoordelijk voor wegen, maritieme zaken, nucleaire veiligheid, water en ruimtelijke ordening. De oppositie pleitte er eerder nog voor om taken van de staatssecretaris over te dragen aan de minister. Dat zou nodig zijn om dat Mansveld, met name aan het spoordossier, een hele kluif had. De bewindsvrouw moest vorige week het veld ruimen vanwege kritiek op haar functioneren van de Fyra enquêtecommissie.

Benoeming

“We zijn erg blij met de snelle benoeming en wensen Sharon Dijksma veel succes en vooral veel plezier op het spoordossier. We hebben al een mooi inwerkprogramma voor haar klaar staan, waaronder de opening van station Arnhem op 19 november aanstaande, de reis met de Klimaattrein van Rotterdam naar Parijs op 28 november en uiteraard de bezichtiging van diverse grote bouw- en onderhoudsprojecten door het hele land”, zegt directeur Pier Eringa van ProRail in reactie op de aanstelling van Dijksma.

Staatssecretaris Dijksma schuift donderdag bij het MIRT-overleg (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) in de regio’s Brabant/Limburg en Oost-Nederland.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Staatssecretaris Sharon Dijksma krijgt spoordossier”

Antoine BERBEN|05.11.15|13:13

Hopelijk maakt DIJKSMA haar reputatie als puinruimer waar en vliegen er dus zeker bij prutsrail een aantal wereldvreemde figuren definitief uit want me dunkt dat dit toch heel echt nodig is willen we niet langer nog meer van de drama’s hebben die we nu al jaar na jaar voorgeschoteld krijgen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.