Nieuwe ProRail-directeur: treinverkeer sneller op gang na storing

Het kan een keer misgaan op het spoor, maar belangrijk is dat je snel uitzoekt hoe het fout kon gaan en dat de trein blijft rijden. Dat zegt directeur Pier Eringa woensdag in een videoboodschap die is gemaakt op zijn eerste werkdag. “Een van mijn motto’s wordt: hoe kunnen we voorkomen dat die trein stil komt te staan en zorgen dat hij zo snel mogelijk weer op gang komt als het toch een keer gebeurt.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Nieuwe ProRail-directeur: treinverkeer sneller op gang na storing”

Peter Vandermark|02.04.15|15:39

Nou, als dat werkt een van de belangrijkste verbeteringen aan het reizen per spoor in Nederland sinds lange tijd. Heb een aantal malen met stomheid geslagen het geknoei na problemen staan aankijken en vooral op Schiphol station, met hopen buitenlanders die nergens wijs uit konden worden, was dat een beschamende vertoning. Als er iets is dat we in de UK bij het spoor beter deden dan in Nederland, dan was het “service recovery”, het snel weer op gang brengen van het treinverkeer na verstoring.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.