Crossrail AG krijgt nieuwe aandeelhouders

De Zwitserse spoorgoederenvervoerder Crossrail AG heeft er twee nieuwe aandeelhouders bij. Het concern, dat ook actief is in Nederland en België, wil zo de Europese positie verder verstevigen.

De nieuwe aandeelhouders zijn het Oostenrijkse LKW Walter en het Italiaanse General Transport Services (GTS). LKW Walter heeft 25% van de aandelen overgenomen, GTS heeft 10% in bezit.

Intermodaal

Het Zwitserse bedrijf Le Jeune Capital & Partners AG was al aandeelhouder en blijft dit met een belang van 45%. De intermodale rail operator Hupac bezit de resterende 20% aan aandelen in Crossrail AG.

In een persbericht meldt Crossrail AG dat met de nieuwe aandeelhouders de Europese positie zowel financieel als commercieel te verstevigen valt. Bij de ontwikkeling van nieuwe spoordiensten in Europa denkt Crossrail ondersteuning te kunnen bieden aan intermodale klanten.

Railgoederenvervoer

Crossrail AG is nu al een van de toonaangevende railgoederenvervoerders in Europa. Het concern is op de thuismarkt Zwitserland, maar ook in Frankrijk, Italië Duitsland, België en Nederland.

Het hoofdkantoor van Crossrail AG is gevestigd in het Zwitserse Muttenz (Basel). Er zijn ook twee dochterondernemingen, Crossrail Benelux  in Deurne (Antwerpen) en Crossrail Italy  in Beura Cardezza (VB).

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.