RET

Metrostoring en ‘uit de hand gelopen werkzaamheden’ leggen Rotterdams spoor plat

Het metroverkeer in de regio Rotterdam wordt na een technische storing weer opgestart, maar het kan nog wel de hele ochtendspits duren voordat alle metro's weer rijden.Rick Keus / RET

Vanwege een technische storing is de ochtendspits in Rotterdam ernstig verstoord. De storing dook in de vroege ochtend op en lijkt inmiddels verholpen te zijn. Vervoerder RET waarschuwt dat het nog de hele ochtend kan duren voordat de metro’s weer volgens dienstregeling rijden. Door een tekort aan personeel is ook het busvervoer in de Maasstad ontregeld. Daarnaast is het goederenvervoer in Rotterdam dinsdag verstoord vanwege “uit de hand gelopen werkzaamheden”.

De RET zegt dat vooral reizigers met lijnen vanuit Den Haag, Nesselande en Hoek van Holland rekening moeten houden met vertraging en uitval. Andere metro’s zullen iets sneller weer rijden, maar ook dat duurt zeker nog tot na 08.30 uur, verwacht de Rotterdamse vervoerder. De exacte reden van de metrostoring is vooralsnog niet bekend. “Dat wordt nog onderzocht”, aldus de RET

“We starten nu op. In het geval van Den Haag, Hoek van Holland en Nesselande rijden we nu eerst naar de eindpunten. Dan halen we vanaf daar mensen op. Er rijden op die lijnen dus ook metro’s voorbij de stations. Dat kost allemaal wat tijd”, vat de RET in een statement samen.

De technische storing werd dinsdagochtend rond 05.00 uur ontdekt en was iets voor 07.00 uur opgelost. Volgens RET waren “spanningsproblemen” de oorzaak van de storing. Het busverkeer in Rotterdam is ook ontregeld, maar dat heeft een andere oorzaak. Vanwege personeelsproblemen vallen veel lijnen uit of rijden die met vertraging, zegt de RET. Door vervallen ritten rijden er op de lijnen 70, 77, 83, 84, 140, 142, 144, 145, 146, 183, 187 en 290 in beide richtingen minder bussen.

Er waren onlangs ook technische problemen met de metro in Amsterdam. Om die reden kon het GVB eerder deze maand niet rijden. Een technisch defect in de energievoorziening op station Vijzelgracht zorgde ervoor dat het ondergrondse verkeer in de hoofdstad stil kwam te liggen. Het duurde langer dan een dag om het metroverkeer in Amsterdam weer op te starten.

Problemen goederenvervoer

Behalve het metro- en busverkeer is ook het goederenvervoer per spoor dinsdagochtend ontregelt in Rotterdam. Daardoor is er geen treinverkeer mogelijk tussen Kijfhoek en de haven van Rotterdam. Jelle Rebbers, woordvoerder van DB Cargo Nederland laat tegenover SpoorPro weten dat dit te maken heeft met “uitgelopen werkzaamheden in Barendrecht”. Wat de reden daar precies van is blijft in het ongewis.

In een reactie van ProRail laat woordvoerder Martijn de Graaf weten het vervelend te vinden dat reizigers en goederenvervoerders last hebben van de storing tussen Kijfhoek en de Rotterdamse haven. “De verwachting is dat we zeker tot de avond nog hinder zullen ondervinden hiervan”, denkt de zegsman. Op de achtergrond wordt een tijdsstip van tenminste 18.00 uur ’s avonds genoemd.

De treinen over de HSL kunnen volgens ProRail gewoon doorrijden. Een deel van het treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht wordt hervat. “Tot die tijd kan het goederenvervoer helaas nog niet door de tunnel rijden”, aldus De Graaf aan SpoorPro, daar aan toevoegende: “Gelukkig kunnen we deze treinen wel omleiden.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Metrostoring en ‘uit de hand gelopen werkzaamheden’ leggen Rotterdams spoor plat | SpoorPro.nl
RET

Metrostoring en ‘uit de hand gelopen werkzaamheden’ leggen Rotterdams spoor plat

Het metroverkeer in de regio Rotterdam wordt na een technische storing weer opgestart, maar het kan nog wel de hele ochtendspits duren voordat alle metro's weer rijden.Rick Keus / RET

Vanwege een technische storing is de ochtendspits in Rotterdam ernstig verstoord. De storing dook in de vroege ochtend op en lijkt inmiddels verholpen te zijn. Vervoerder RET waarschuwt dat het nog de hele ochtend kan duren voordat de metro’s weer volgens dienstregeling rijden. Door een tekort aan personeel is ook het busvervoer in de Maasstad ontregeld. Daarnaast is het goederenvervoer in Rotterdam dinsdag verstoord vanwege “uit de hand gelopen werkzaamheden”.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.