RET Buitendienst

Onderzoek naar oorzaak trambotsing Rotterdam kan nog weken duren

Een RET-tram buitendienst Donald Trung Quoc Don / Wikimedia Commons

Het onderzoek naar de trambotsing in Rotterdam van donderdagavond kan nog weken in beslag nemen. Dat is de constatering van de RET na vragen van SpoorPro. De reden waarom dat zolang duurt komt volgens een woordvoerder van de RET “omdat je van te voren niet precies weet wat je tegenkomt.”

Donderdagavond klapte er twee trams op elkaar bij de Schiekade in Rotterdam, net aan de rand van het centrumgebied. Bij de botsing vielen meerdere gewonden en de ravage was enorm. Beide trams raakten zwaar beschadigd.

Volgens een woordvoerder van de RET kan het dus nog weken duren alvorens er een conclusie valt te trekken uit de oorzaak van het ongeluk. Waarom het zo lang duurt? “Zorgvuldigheid voorop”, zegt de woordvoerder in een reactie op vragen van SpoorPro. “Het is daardoor lastig om hierover een planning af te geven”, voegt de RET daar aan toe.

De RET laat verder weten dat ze “initiëren in overleg met MRHD”, de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, voor een extern onderzoek naar het ongeval. “Normaal gesproken doen we dat onderzoek zelf, maar vanwege de omvang geven we nu een externe partij opdracht daartoe”, aldus de RET.

De Rotterdamse vervoerder wil er tot slot nog aan toevoegen dat “zowel voor de reizigers, de omstanders als de bestuurders” het ongeluk “flink schrikken” is geweest. “Het was een behoorlijke botsing”, zo omschrijft de RET.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onderzoek naar oorzaak trambotsing Rotterdam kan nog weken duren | SpoorPro.nl
RET Buitendienst

Onderzoek naar oorzaak trambotsing Rotterdam kan nog weken duren

Een RET-tram buitendienst Donald Trung Quoc Don / Wikimedia Commons

Het onderzoek naar de trambotsing in Rotterdam van donderdagavond kan nog weken in beslag nemen. Dat is de constatering van de RET na vragen van SpoorPro. De reden waarom dat zolang duurt komt volgens een woordvoerder van de RET “omdat je van te voren niet precies weet wat je tegenkomt.”

Donderdagavond klapte er twee trams op elkaar bij de Schiekade in Rotterdam, net aan de rand van het centrumgebied. Bij de botsing vielen meerdere gewonden en de ravage was enorm. Beide trams raakten zwaar beschadigd.

Volgens een woordvoerder van de RET kan het dus nog weken duren alvorens er een conclusie valt te trekken uit de oorzaak van het ongeluk. Waarom het zo lang duurt? “Zorgvuldigheid voorop”, zegt de woordvoerder in een reactie op vragen van SpoorPro. “Het is daardoor lastig om hierover een planning af te geven”, voegt de RET daar aan toe.

De RET laat verder weten dat ze “initiëren in overleg met MRHD”, de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, voor een extern onderzoek naar het ongeval. “Normaal gesproken doen we dat onderzoek zelf, maar vanwege de omvang geven we nu een externe partij opdracht daartoe”, aldus de RET.

De Rotterdamse vervoerder wil er tot slot nog aan toevoegen dat “zowel voor de reizigers, de omstanders als de bestuurders” het ongeluk “flink schrikken” is geweest. “Het was een behoorlijke botsing”, zo omschrijft de RET.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.