Trambotsing Rotterdam

Tram botst op andere tram in Rotterdam: Meerdere gewonden en veel schade

Bij de Schiekade in Rotterdam zijn twee trams op elkaar gebotst. Er zijn meerdere gewonden en de schade is groot. Colin de Bles / MediaTV

Op de Schiekade in Rotterdam heeft donderdagmiddag een trambotsing plaatsgevonden. Tram 4 (Molenlaan-Marconiplein) knalde tegen de zijkant van tram 25, onderweg van Carnisselande naar Schiebroek. Volgens de politie zijn er zeker negen passagiers gewond geraakt. Onder de gewonden zijn mensen met botbreuken en glasscherven in het gezicht.

Er is ter plaatse een speciale EHBO-post opgezet om de gewonden te behandelen, anderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De Schiekade is momenteel afgesloten voor het verkeer vanuit het centrum, dat de laatste tijden drukker is dan normaal vanwege de tijdelijke afsluiting van de Maastunnel. Door de botsing zijn beide trams los van de rails geraakt. Tramlijnen 4, 7 en 25 worden omgeleid.

Volgens de RET gaat het nog uren duren voordat het tramverkeer weer volgens dienstregeling kan rijden. De politie is inmiddels begonnen met een sporenonderzoek.

Lees ook:

Gewonden bij trambotsing in Amstelveen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tram botst op andere tram in Rotterdam: Meerdere gewonden en veel schade | SpoorPro.nl