Ingestorte snelweg bij metrolijn São Paulo

Video: snelweg São Paulo stort in vanwege aanleg nieuwe metrolijn

Een deel van een grote snelweg in de Braziliaanse stad São Paulo is dinsdag ingestort door werkzaamheden bij de aanleg van een nieuwe metrolijn. Het Spaanse bedrijf Acciona SA was bij de snelweg een tunnel aan het graven voor de nieuwe verbinding. Bij het incident raakte niemand gewond.

De instorting van de constructie is volgens Reuters een volgende tegenvaller in het spoorproject wat al met vele tegenslagen te maken heeft gehad.

Op luchtbeelden is te zien dat een van de rijstroken van de Marginal Tiete-snelweg in elkaar stort naast de bouwplaats van de tunnel voor de geplande metrolijn 6. De exploitant van het metrovervoer in São Paulo meldde dat de tunnels die zijn gegraven voor het metroproject zijn overstroomd.

Bekijk hier de beelden:

Medewerkers konden spoortunnel op tijd verlaten

Alle vijftig medewerkers konden de tunnel op tijd verlaten. Twee van hen worden behandeld vanwege contact met vuil water dat door de werkplaats stroomde. Gouverneur Joao Doria van Sao Paulo zei in een persconferentie dat een rioleringsbassin van een waterbedrijf werd geraakt, wat het incident veroorzaakte.

Maar Andre De Angelo, landendirecteur van Acciona in Brazilië, zei echter in dezelfde persconferentie dat er geen botsing was tussen de graafmachine en het rioleringsnetwerk. Hij vermoedt dat het te maken heeft met de regen en erosie. Op dit moment wordt een civiel onderzoek gedaan naar de oorzaak van het incident.

Voltooiing metrolijn diverse keren uitgesteld

Metrolijn 6 zou oorspronkelijk in 2012 worden voltooid, maar werd verschillende keren uitgesteld omdat de financiering stil kwam te liggen tijdens een diepe recessie in Brazilië. De oplevering staat nu gepland in 2025.

De geplande lijn van 15 kilometer, een van de grootste infrastructuurprojecten in Latijns-Amerika, en zal de wijk Brasilândia in het noorden van Sao Paulo met het stadscentrum verbinden.

Acciona won het contract ter waarde van 2,3 miljard euro om de metrolijn te ontwikkelen nadat het vorige consortium dat de verbinding aan zou leggen, het project verliet. Acciona was eerder betrokken bij de aanleg van metrolijnen in Barcelona, ​​Dubai en Vancouver.

Lees ook:

HS2 maakt ontwerp voor de ‘groene tunnels’ van Greatworth bekend

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.