Station Amsterdam Centraal, foto: ANP

Herinrichting OV-keten in Amsterdam afgerond

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik

Na anderhalf jaar voorbereiding is de herinrichting van de Amsterdamse OV-keten een feit. De samenwerking moet erop vooruitgaan nu taken en verantwoordelijkheden van stadsvervoerder GVB, de Vervoerregio en gemeente Amsterdam per 1 januari 2022 anders zijn georganiseerd. Dat werd nodig geacht om de kwaliteit van het OV op peil te houden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is de vaste redacteur van OVPro.nl en schrijft ook regelmatig voor andere vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “Herinrichting OV-keten in Amsterdam afgerond”

Pat Rick|27.12.21|10:37

Het is goed als de metro veel meer bereik in de vervoersregio heeft dan alleen Amsterdam. In andere wereldsteden verbindt de metro het centrum met de voorsteden, waardoor men de auto kan laten staan. En zelfs een autoloze lifestyle goed kan ondersteunen.

Dat doortrekken van de N/Z-lijn naar Schiphol/Hoofddorp hard nodig is, is evident. Maar ook voor ontsluiting van Havenstad (zoals Nordhavn in Kopenhagen) via een metro naar Zaanstad en de IJmeerlijn zou financiering gezocht moeten worden

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Herinrichting OV-keten in Amsterdam afgerond | SpoorPro.nl
Station Amsterdam Centraal, foto: ANP

Herinrichting OV-keten in Amsterdam afgerond

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik

Na anderhalf jaar voorbereiding is de herinrichting van de Amsterdamse OV-keten een feit. De samenwerking moet erop vooruitgaan nu taken en verantwoordelijkheden van stadsvervoerder GVB, de Vervoerregio en gemeente Amsterdam per 1 januari 2022 anders zijn georganiseerd. Dat werd nodig geacht om de kwaliteit van het OV op peil te houden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is de vaste redacteur van OVPro.nl en schrijft ook regelmatig voor andere vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “Herinrichting OV-keten in Amsterdam afgerond”

Pat Rick|27.12.21|10:37

Het is goed als de metro veel meer bereik in de vervoersregio heeft dan alleen Amsterdam. In andere wereldsteden verbindt de metro het centrum met de voorsteden, waardoor men de auto kan laten staan. En zelfs een autoloze lifestyle goed kan ondersteunen.

Dat doortrekken van de N/Z-lijn naar Schiphol/Hoofddorp hard nodig is, is evident. Maar ook voor ontsluiting van Havenstad (zoals Nordhavn in Kopenhagen) via een metro naar Zaanstad en de IJmeerlijn zou financiering gezocht moeten worden

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.