Herstelwerkzaamheden Uithoflijn, foto: Jerome Hoppezak

Herstelwerkzaamheden Uithoflijn afgerond, tramvervoer hervat

Het tramvervoer op de Uithoflijn is donderdagavond hervat na herstelwerkzaamheden aan het spoor en de bovenleiding. De infrastructuur raakte beschadigd, nadat dinsdagochtend een tram bij een botsing met een bestelbus uit de rails reed. Dat gebeurde vlakbij het stadion van FC Utrecht. Niemand raakte daarbij gewond.

Het tramverkeer werd dinsdag door U-OV voor onbepaalde tijd stilgelegd. De bovenleiding raakte zwaar beschadigd bij de ontsporing en de Herculeslaan werd dinsdag volledig geblokkeerd door de tram. Dinsdagavond kon het tramstel op een dieplader worden getakeld en afgevoerd naar de remise voor herstel. Woensdag en donderdag werd er gewerkt aan het herstellen van de bovenleiding, de weg en bermen.

Herstelwerkzaamheden Uithoflijn, foto: Jerome Hoppezak
Strukton Rail voert herstelwerkzaamheden uit op de Uithoflijn. Foto: Jerome Hoppezak

Uithoflijn en SUNIJ-lijn

De Uithoflijn is in december 2020 in gebruik genomen. Het traject van tramlijn 22 loopt van halte Utrecht Centraal Centrumzijde tot aan de P+R Utrecht Science Park. Eind vorige week is de dienstregeling gestart op het vernieuwde traject tussen IJsselstein en Utrecht Centraal. Samen met de vernieuwde verbinding tussen Nieuwegein en Utrecht Centraal die in januari is gestart, vormt dit de SUNIJ-lijn.

Halverwege dit jaar wordt de SUNIJ-lijn aan de Uithoflijn gekoppeld waardoor reizigers vanuit Nieuwegein en IJsselstein in één ruk door kunnen reizen naar de Uithof, en andersom.

Bekijk hier luchtbeelden van de tram:

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.