Dienstregeling vernieuwde tramlijn Utrecht-IJsselstein van start

Testrit halte IJsselstein Zuid
Foto: Provincie Utrecht

De Urbos 100-trams van fabrikant CAF hebben zondag voor het eerst in de dienstregeling met reizigers gereden op lijn 61 tussen Utrecht Centraal en IJsselstein-Zuid. Vervoerder U-OV en het trambedrijf van de provincie Utrecht voerden de afgelopen weken diverse testritten uit om de nieuwe trams op deze lijn op de proef te stellen. Volgens vervoerder U-OV is de start van de dienstregeling goed verlopen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Dienstregeling vernieuwde tramlijn Utrecht-IJsselstein van start”

Pat Rick|15.03.21|17:37

Vooral GEEN grote OV-projecten meer doen in Utrecht. Debacles zoals deze en de Uithoflijn laten zien dat stad en provincie dat gewoon niet kan. Is kapitaalvernietiging. Andere steden kunnen beter met het geld omgaan en zijn kosteneffectiever. Geen tweede IC station. Utrecht kan CS beter benutten en energie-opwekkende hoogbouw realiseren tussen CS en de A2. Dan naar 20 lagen gaan ipv laagbouw zoals Veilinghaven of nu Nieuwe-Defensie. Utrecht heeft geen visie, behalve die op het geld uit Den Haag

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dienstregeling vernieuwde tramlijn Utrecht-IJsselstein van start | SpoorPro.nl

Dienstregeling vernieuwde tramlijn Utrecht-IJsselstein van start

Testrit halte IJsselstein Zuid
Foto: Provincie Utrecht

De Urbos 100-trams van fabrikant CAF hebben zondag voor het eerst in de dienstregeling met reizigers gereden op lijn 61 tussen Utrecht Centraal en IJsselstein-Zuid. Vervoerder U-OV en het trambedrijf van de provincie Utrecht voerden de afgelopen weken diverse testritten uit om de nieuwe trams op deze lijn op de proef te stellen. Volgens vervoerder U-OV is de start van de dienstregeling goed verlopen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Dienstregeling vernieuwde tramlijn Utrecht-IJsselstein van start”

Pat Rick|15.03.21|17:37

Vooral GEEN grote OV-projecten meer doen in Utrecht. Debacles zoals deze en de Uithoflijn laten zien dat stad en provincie dat gewoon niet kan. Is kapitaalvernietiging. Andere steden kunnen beter met het geld omgaan en zijn kosteneffectiever. Geen tweede IC station. Utrecht kan CS beter benutten en energie-opwekkende hoogbouw realiseren tussen CS en de A2. Dan naar 20 lagen gaan ipv laagbouw zoals Veilinghaven of nu Nieuwe-Defensie. Utrecht heeft geen visie, behalve die op het geld uit Den Haag

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.