Een metro is door een stootblok gereden bij metrostation de Akkers in Spijkenisse, foto: ANP

Metro RET schiet door stootblok en bungelt boven water

Bij metrostation De Akkers in Spijkenisse is in de nacht van zondag op maandag rond 00.30 uur een metro door een stootblok geschoten. Het voertuig kwam voor een deel op een kunstwerk van een dolfijn boven het water te hangen. Daarbij raakte niemand gewond. Er waren geen passagiers aanwezig in de metro.

Volgens vervoerder RET vond het ongeluk plaats na de laatste rit. De machinist is uit het voertuig gehaald. Er is veel schade aan het voertuig en aan het spoor. Na het ongeluk, zijn de hulpdiensten ter plaatse gegaan.

Oorzaak ongeluk

RET meldt dat het nog te vroeg is om iets over de oorzaak van het ongeval te zeggen en onderzoekt samen met de politie hoe het kon gebeuren. De locatie van het ongeval belemmert het metroverkeer niet en daardoor zal de dienstregeling maandag normaal opstarten.

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Metro RET schiet door stootblok en bungelt boven water”

A C F Sierts|02.11.20|13:31

Er gaan inmiddels geruchten dat de bestuurder Luke D. was, en dat het betreffende metrostel de naam ‘General Lee’ gaat krijgen…

(C) The Dukes of Hazzard – all rights reserved ‘ ;-)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.