Wethouder Verkeer en Vervoer Amsterdam Pieter Litjens tijdens de Dag van de Light Rail 2018. Foto: Railforum.

Amsterdamse wethouder: nu investeren in het OV

Foto: Railforum

De Amsterdamse wethouder Pieter Litjens roept op tot investeringen in het openbaar vervoer, zoals in lightrail en metro. Volgens de wethouder van Verkeer en Vervoer worden er een kwart miljoen woningen in regio Amsterdam bijgebouwd de komende twintig jaar en is een tijdige investering van tientallen miljarden nodig om te voorkomen dat iedereen voor de auto kiest. Litjens sluit zich hiermee aan bij de groeiende groep lokale wethouders en stadsvervoerders die aanzienlijke investeringen in het openbaar vervoer en met name lightrail noodzakelijk vinden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “Amsterdamse wethouder: nu investeren in het OV”

Pat Rick|26.01.18|16:05

Volgens de NMCA zijn er nu al grote knelpunten die grote OV investeringen vragen, los van verwachte groei. Extra capaciteit die geen gebruik maakt van de Schipholtunnel zal al snel in de honderden miljoenen lopen. Quick en dirty kan dit bijvoorbeeld door de Amstelveenlijn vanaf het huidige eindpunt naar Schiphol te verlengen. Andere optie is om vanaf de ring een tunnel aan te leggen onder de Nieuwe Meer. Die link leggen tussen 2 tramlijnen in R’dam zal meer verkeer aantrekken in een vol OV

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Amsterdamse wethouder: nu investeren in het OV | SpoorPro.nl
Wethouder Verkeer en Vervoer Amsterdam Pieter Litjens tijdens de Dag van de Light Rail 2018. Foto: Railforum.

Amsterdamse wethouder: nu investeren in het OV

Foto: Railforum

De Amsterdamse wethouder Pieter Litjens roept op tot investeringen in het openbaar vervoer, zoals in lightrail en metro. Volgens de wethouder van Verkeer en Vervoer worden er een kwart miljoen woningen in regio Amsterdam bijgebouwd de komende twintig jaar en is een tijdige investering van tientallen miljarden nodig om te voorkomen dat iedereen voor de auto kiest. Litjens sluit zich hiermee aan bij de groeiende groep lokale wethouders en stadsvervoerders die aanzienlijke investeringen in het openbaar vervoer en met name lightrail noodzakelijk vinden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “Amsterdamse wethouder: nu investeren in het OV”

Pat Rick|26.01.18|16:05

Volgens de NMCA zijn er nu al grote knelpunten die grote OV investeringen vragen, los van verwachte groei. Extra capaciteit die geen gebruik maakt van de Schipholtunnel zal al snel in de honderden miljoenen lopen. Quick en dirty kan dit bijvoorbeeld door de Amstelveenlijn vanaf het huidige eindpunt naar Schiphol te verlengen. Andere optie is om vanaf de ring een tunnel aan te leggen onder de Nieuwe Meer. Die link leggen tussen 2 tramlijnen in R’dam zal meer verkeer aantrekken in een vol OV

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.