R-net, tram, Den Haag

RET en HTM ontvangen 30 miljoen voor railinfrastructuur

RET en HTM ontvangen in totaal 30 miljoen euro aan subsidie van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRHD) voor de aanleg van de railinfrastructuur in remises voor tram- en metrovoertuigen.

De RET krijgt 13,7 miljoen euro voor de geplande bouw van de nieuwe remise Kleiweg. De remise moet onder andere aangepast worden voor de langere metrovoertuigen van de Hoekse Lijn. De subsidie van MRDH is bedoeld voor de aanleg van de railinfrastructuur.

Railinfrastructuur

HTM ontvangt 15,9 miljoen euro subsidie voor de aanleg van de railinfrastructuur op het terrein van de nieuwe remise Zichtenburg II. Het tramnet in Den Haag en omgeving is de afgelopen jaren aangepast aan de nieuwe trams. Om de nieuwe trams te kunnen stallen in de remise is ook daar aanpassing van de infrastructuur nodig.

De metropoolregio verstrekte voor deze remise eerder al een subsidie van 2,7 miljoen euro aan de stadsvervoerder. Daarvan zijn 12 nieuwe universele opstelplaatsen aangelegd. Met deze tweede subsidie heeft HTM de overige 36 stallingsplekken en de benodigde technische en operationele functies kunnen realiseren. HTM maakt inmiddels al gebruik van de nieuwe remise.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.