Tramongeluk Londen, foto: ANP

Zeven doden bij tramongeluk in Londen

Bij een tramongeluk in een voorstad van Londen zijn woensdagochtend zeven passagiers om het leven gekomen en zeker vijftig passagiers gewond geraakt. De tram ontspoorde in een scherpe bocht bij station Sandilands in Croydon en sloeg daarna in het geheel om.

De trambestuurder is gearresteerd en wordt verdacht van doodslag. Onderzoekers hebben verklaard dat het voertuig met “een significant hogere snelheid reed dan is toegestaan”. De maximumsnelheid op het traject is ongeveer 20 kilometer (12 mijl) per uur. Dagblad de Mirror spreekt van een mogelijke black out van de bestuurder.

Tramlink

Het ongeluk gebeurde op het Londense tramnetwerk Tramlink. Dit netwerk bestaat uit vier tramlijnen die samenkomen in Croydon. Transport for London meldt dat er donderdag vanwege het ongeluk geen tramverkeer mogelijk is tussen East Croydon, Harrington Road, Addington Village en Elmers End.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zeven doden bij tramongeluk in Londen | SpoorPro.nl
Tramongeluk Londen, foto: ANP

Zeven doden bij tramongeluk in Londen

Bij een tramongeluk in een voorstad van Londen zijn woensdagochtend zeven passagiers om het leven gekomen en zeker vijftig passagiers gewond geraakt. De tram ontspoorde in een scherpe bocht bij station Sandilands in Croydon en sloeg daarna in het geheel om.

De trambestuurder is gearresteerd en wordt verdacht van doodslag. Onderzoekers hebben verklaard dat het voertuig met “een significant hogere snelheid reed dan is toegestaan”. De maximumsnelheid op het traject is ongeveer 20 kilometer (12 mijl) per uur. Dagblad de Mirror spreekt van een mogelijke black out van de bestuurder.

Tramlink

Het ongeluk gebeurde op het Londense tramnetwerk Tramlink. Dit netwerk bestaat uit vier tramlijnen die samenkomen in Croydon. Transport for London meldt dat er donderdag vanwege het ongeluk geen tramverkeer mogelijk is tussen East Croydon, Harrington Road, Addington Village en Elmers End.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.