Hauptbahnhof, Berlijn

Strukton voert duikopdracht uit voor metro in Berlijn

Strukton gaat duikwerkzaamheden uitvoeren voor de Berlijnse metro. De werkzaamheden zijn nodig voor de aanleg van een nieuwe metrolijn S21, die aansluiting krijgt met het centraal station van Berlijn (Hauptbahnhof). De contractwaarde voor de duikopdracht is 1,23 miljoen euro. Strukton voert de werkzaamheden uit voor de Duitse bouwondernemingen Züblin en Bilfinger.

Strukton heeft een team van specialisten op het gebied van onderwaterwerken ondergebracht in het deelbedrijf OTN. Deze specialisten worden ingezet voor de technische werkzaamheden aan de Berlijnse metro.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van onderwaterbeton (ongeveer 9.600 m3), duikinspecties, schoonmaken van diepwanden, plaatsen van damwanden en uitvoeren van constructiewerkzaamheden en vinden plaats van zomer 2013 tot en met december 2015. De nieuwe metrolijn kruist ondergronds het spoorwegennet, wat vergelijkbaar is met de Noord/Zuidlijn onder het Centraal Station in Amsterdam.

Strukton tekende onlangs een megacontract voor de aanleg van drie metrolijnen in Riyadh in Saoedi-Arabië en treft het bedrijf voorbereidingen om in de zomer van 2014 caissons af te zinken voor de kust van Venetië. Deze caissons zijn onderdeel van de aanleg van een stormvloedkering om Venetië te beschermen tegen overstromingen.

Lees ook:

Strukton bouwt mee aan langste metronetwerk ter wereld

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Strukton voert duikopdracht uit voor metro in Berlijn”

Peter|13.11.13|19:47

De S21 is geen nieuwe metrolijn (anders had hij wel U21 geheten) maar een nieuwe S-BAhn lijn.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.