BAM Rail krijgt opdracht voor vernieuwing trambaan Utrecht

BAM Rail gaat het tweede deel van de grootschalige vervanging van de infrastructuur van de sneltram in Utrecht uitvoeren. Bestuur Regio Utrecht gunt het contract voor deze opdracht aan de spooraannemer. BAM RAil start op 21 juli met het vernieuwen van de trambaan tussen Utrecht Centraal/Jaarbeursplein en Kanaleneiland-Zuid. Het contract is ter waarde van vijf miljoen euro.  

Het contract maakt deel uit van een meerjarig project om de trambaan van Utrecht Centraal naar Nieuwegein/IJsselstein te vernieuwen. Deze vernieuwing is noodzakelijk omdat de infrastructuur na bijna dertig jaar aan het eind is van haar technische levensduur. Daarom besloot BRU, eigenaar van de trams, haltes en infrastructuur in de regio Utrecht, in 2012 te starten met groot onderhoud en vervanging van de infrastructuur.

Reconstructie

Het 24 Oktoberplein is al in 2011 vernieuwd, als onderdeel van de reconstructie van het gehele plein. Het iets zuidelijker gelegen 5 Mei-plein wordt dit jaar ‘overgeslagen’. Het werk daar wordt later uitgevoerd, eveneens in combinatie met een reconstructie van het plein. Het gedeelte tussen de tramremise en Nieuwegein Stadscentrum is in 2012 vernieuwd.

In de zomer van 2014 komen de wisselstraat, de bovenleiding en de beveiligingssystemen aan bod. De tracés ten zuiden van de halte Nieuwegein Stadscentrum staan voor  2018 geagendeerd. Die rails zijn pas later aangelegd en zijn ook minder intensief gebruikt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “BAM Rail krijgt opdracht voor vernieuwing trambaan Utrecht”

Rik Monteban|04.04.13|15:15

Zie voor een preview
http://www.youtube.com/watch?v=0seQE6VEV-E&feature=youtu.be
Het betreft een filmpje over de vernieuwing van de trampassage op het 24 oktoberplein in 2011.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.