Siemens, hoofdkantoor, München, Duitsland

Siemens automatiseert metrolijn in HongkongSiemens heeft een opdracht binnen gehaald voor het automatiseren van de 47 kilometer lange East Rail metrolijn in Hongkong. Het contract is ter waarde van 80 miljoen euro.

De East Rail metrolijn gaat van de Chinese grens naar het zakelijke centrum van Hongkong Island en stopt op 16 stations.

Verkeersleiding

De metrolijn wordt eerst verlengd met zes kilometer. Daarnaast rust Siemens de lijn uit met het automatische treinbeïnvloedingsysteem Trainguard MT. Voor de verkeersleiding wordt het systeem Vicos geïnstalleerd. Siemens installeert Airlink voor de communicatie. Verder moet het interlocking-systeem Sicas voor de treincontrole zorgen. 

Het nieuwe signaleringssysteem wordt na realisatie bediend vanaf het verkeersleidingcentrum in Tsing Yi.

De nieuwe systemen zorgen ervoor dat de snelheden en afstanden tussen twee metro’s voortdurend zichtbaar zijn voor de machinist. Het automatiseren van de metrolijn zorgt er verder voor dat het energieverbruik afneemt en de stiptheid verbeterd.

Hongkong 2020

De Chinese regering kondigde in 2009 aan 2,2 miljard euro te investeren in de uitbreiding van het spoorwegnet in het kader van het programma ‘Hongkong 2020’. Dit moet invulling geen aan de toenemende behoefte voor openbaar vervoer bij inwoners in Hongkong. Het totale project en de automatisering van de metrolijn moeten in 2020 afgerond zijn.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.