Swietelsky / ProRail werkzaamheden Culemborg

Programmadirectie ERTMS zoekt partners voor passende oplossing voor gele vloot

Een werktrein tussen Culemborg en Geldermalsen2022, Kenneth Steffers / ProMedia

De Programmadirectie ERTMS is samen met het zogenoemde Management Team Gele Vloot op zoek naar de best passende oplossing waarmee vervoerende spooraannemers in de toekomst met ERTMS “Level 2 only” kunnen rijden.

De Programmadirectie ERTMS is om die reden gestart met een marktconsultatie via TenderNed. Op die manier moet er inzicht komen in de oplossingsrichtingen, de randvoorwaarden en implementatiekosten. Ook moet de marktconsultatie duidelijk maken of het verkrijgen van subsidie tot de eventuele mogelijkheden behoort.

Vervoerende spooraannemers behoren tot de zogeheten implementerende organisaties (iO’s). Dat wil zeggen groepen die te maken krijgen met ERTMS. Deze organisaties, waaronder ook regionale vervoerders en goederenvervoerders, krijgen ondersteuning via de Implementatie ERTMS Materieeleigenaren en Vervoerders (IEMeV), die op zijn beurt optreedt als intermediair tussen het Programma ERTMS en de iO’s.

Het European Train Control System (ETCS) Level 2 omvat in een notendop de voortdurende communicatie tussen wal en spoor waar dat op niveau 1 nog met tijdsintervallen is. Signaalgegevens gaan bovendien via het GSM-R-netwerk in plaats van de Eurobakens.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.