Hyperloop 2021 op Crailoo in Hilversum

Wedstrijd European Hyperloop Week is op bedrijventerrein voestalpine Hilversum

De wedstrijd van de European Hyperloop Week vindt dit jaar op zaterdag 23 juli op het bedrijventerrein van voestalpine Track Solutions Netherlands in Hilversum plaats. Het evenement is een samenwerking tussen de technische universiteiten in Nederland, bedrijven en onderzoeksinstituten. Vorig jaar vond het evenement in Valencia plaats. De European Hyperloop week is van 18 tot en met 24 juli.

Na de afsluiting van European Hyperloop Week (EHW) in Valencia is er een volgend team samengesteld. Dit jaar zal Delft Hyperloop VI namens Nederland als team deelnemen aan de competitie. Vervolgens is er een organisatieteam samengesteld voor de European Hyperloop Week, waar Dean Amrane dit jaar Head of Logistics and Acquisition van is. Hij houdt zich deze editie bezig met de organisatie van het hele evenement en daarbij ook het overzicht van alle partner- en sponsorships.

Bestuur van de stichting

In het team van Amrane zitten ook Ward Dijkman, Technical Board, rules & regulations, Floris van Rooij, Acquisition Manager en Niels van Staaveren als Logistics Manager. Het bestuur van de stichting bestaat uit vier vertegenwoordigers van de organiserende teams: Stella Antonogiannaki uit Edinburgh, María Cuesta uit Valencia, Siddharth Nair uit Delft en Yvan Bosshard uit Zürich. Zij overzien buiten de praktische zaken omtrent het evenement ook de competitie (technische jury en veiligheidsmaatregelen) en marketing.

Gezamenlijk zetten zij zich met zevenhonderd andere studenten in om de EHW 2022 een groot succes maken. Samenwerkende partijen zijn ProRail, Strukton Rail en dit jaar ook NS Reizigers.

Het studententeam Delft hyperloop VI heeft vorige week het ontwerp gepresenteerd van het nieuwe hyperloopconcept. Bijzonder aan het nieuwe ontwerp is dat de pod ‘hangt’ aan de baan. Dat houdt in dat de magnetische geleiding via de bovenkant en niet via de onderkant gebeurt.

SpoorPro maakte een reportage van de presentatie van het nieuwe ontwerp:

Lees ook:

Delft Hyperloop blaakt van zelfvertrouwen bij presentatie nieuwe pod

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wedstrijd European Hyperloop Week is op bedrijventerrein voestalpine Hilversum | SpoorPro.nl
Hyperloop 2021 op Crailoo in Hilversum

Wedstrijd European Hyperloop Week is op bedrijventerrein voestalpine Hilversum

De wedstrijd van de European Hyperloop Week vindt dit jaar op zaterdag 23 juli op het bedrijventerrein van voestalpine Track Solutions Netherlands in Hilversum plaats. Het evenement is een samenwerking tussen de technische universiteiten in Nederland, bedrijven en onderzoeksinstituten. Vorig jaar vond het evenement in Valencia plaats. De European Hyperloop week is van 18 tot en met 24 juli.

Na de afsluiting van European Hyperloop Week (EHW) in Valencia is er een volgend team samengesteld. Dit jaar zal Delft Hyperloop VI namens Nederland als team deelnemen aan de competitie. Vervolgens is er een organisatieteam samengesteld voor de European Hyperloop Week, waar Dean Amrane dit jaar Head of Logistics and Acquisition van is. Hij houdt zich deze editie bezig met de organisatie van het hele evenement en daarbij ook het overzicht van alle partner- en sponsorships.

Bestuur van de stichting

In het team van Amrane zitten ook Ward Dijkman, Technical Board, rules & regulations, Floris van Rooij, Acquisition Manager en Niels van Staaveren als Logistics Manager. Het bestuur van de stichting bestaat uit vier vertegenwoordigers van de organiserende teams: Stella Antonogiannaki uit Edinburgh, María Cuesta uit Valencia, Siddharth Nair uit Delft en Yvan Bosshard uit Zürich. Zij overzien buiten de praktische zaken omtrent het evenement ook de competitie (technische jury en veiligheidsmaatregelen) en marketing.

Gezamenlijk zetten zij zich met zevenhonderd andere studenten in om de EHW 2022 een groot succes maken. Samenwerkende partijen zijn ProRail, Strukton Rail en dit jaar ook NS Reizigers.

Het studententeam Delft hyperloop VI heeft vorige week het ontwerp gepresenteerd van het nieuwe hyperloopconcept. Bijzonder aan het nieuwe ontwerp is dat de pod ‘hangt’ aan de baan. Dat houdt in dat de magnetische geleiding via de bovenkant en niet via de onderkant gebeurt.

SpoorPro maakte een reportage van de presentatie van het nieuwe ontwerp:

Lees ook:

Delft Hyperloop blaakt van zelfvertrouwen bij presentatie nieuwe pod

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.