Alstom sluit overeenkomst met Liebherr voor optimalisering brandstofcellen

Foto: Alstom

Alstom gaat samenwerken met de Aerospace & Transportationtak van Liebherr voor het optimaliseren van waterstoftechnologie voor onder meer treinen en locomotieven.

De samenwerking richt zich specifiek op het verhogen van de betrouwbaarheid en prestaties van brandstofcellen, het onderdeel waarin de reactie tussen waterstof en zuurstof plaatsvindt. Volgens Alstom is de aangekondigde samenwerking met Liebherr onderdeel van de strategie om de toepassing van waterstof in de spoorsector te bevorderen.

“Daarvoor moeten we alle partijen in beweging krijgen, zoals de autoriteiten en de belangrijke spelers in de sector. Daar horen samenwerkingsverbanden ook bij”, aldus Jean-Baptiste Eyméoud, de topman van Alstom in Frankrijk.

Samenwerking eerst gericht op Frankrijk

De samenwerking spitst zich allereerst toe op Frankrijk. De keuze voor de samenwerking Liebherr komt dan ook voor een belangrijk deel voort uit het gegeven dat Aerospace & Transportationafdeling in Frankrijk gevestigd is en Liebherr een grote speler in het zuidwesten van het land is.

In diezelfde regio deed Alstom afgelopen april de overname van de in Aix-en-Provence gevestigde start-up Helion Hydrogen Power. Volgens Alstom heeft het nu de hele waterstofketen afgedekt, onder meer doordat het in oktober een principeakkoord wist te sluiten met Plastic Omnium. Dit bedrijf ontwikkelt opslagtanks voor waterstof voor de spoorsector.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.