Hybride waterstof-elektrische trein Alstom

Alstom wil met belang in cyberveiligheidscampus het spoor beveiligen tegen hacks

Alstom heeft honderdduizend euro geïnvesteerd in een cyberveiligheidscampus in La Défense, dichtbij de Franse hoofdstad Parijs. De treinfabrikant verwacht dat met het belang in het bedrijf Campus Cyber ​​SAS de cyberveiligheid van bestaande spoorwegsystemen zal verbeteren. Ook helpt het om het spoor in de toekomst te beveiligen tegen cybercriminelen.

De Campus Cyber wordt in het najaar geopend en brengt de industrie, overheden, de academische wereld en verenigingen samen in één omgeving. De komende jaren worden er meer regionale hubs geopend.

Focus op spoorsector

“Dit wordt de eerste campus ter wereld met een focus op de spoorsector”, zegt Eddy Thésée, vice-president Cybersecurity bij Alstom. “Alstom is een actief partnership gestart om ervoor de zorgen dat de spoorindustrie cyberbeveiligingsuitdagingen over de hele wereld aan kan pakken. Met het gebruik van expertise uit andere sectoren, kan snel en veerkrachtig worden gereageerd op de vraag van spoorvervoerders.”

Het bedrijf geeft aan eigenaren en exploitanten van spoorwegassets te kunnen helpen met het uitvoeren van risicoanalyses, het begrijpen waar hun kwetsbaarheden liggen en adequaat te reageren. Dat varieert van het bouwen van nieuwe spoorlijnen, tot de lancering van een nieuwe trein of het upgraden of exploiteren van transportsystemen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.