Station Leiden Centraal krijgt reusachtig reisinformatiescherm

Op Station Leiden Centraal wordt de komende tien dagen een reisinformatiescherm van megaformaat getest. Het scherm is zes meter breed en twee meter hoog en moet op 10 mei officieel in gebruik genomen.

Dankzij het formaat moeten treinreizigers alle vertrektijden en reisadviezen in één oogopslag kunnen zien. Op het nieuwe XL-reisinformatiescherm van Leiden Centraal zullen alle vertrektijden van treinen per half uur te zien zijn. Bij de installatie boven de poortjes aan de centrumzijde is rekening gehouden met de leesbaarheid vanuit verschillende hoeken, aldus ProRail en NS.

Dit type grote reisinformatieschermen zijn eerder op Schiphol, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Utrecht Centraal geïnstalleerd. In Amsterdam Centraal ontbreekt een scherm van deze afmetingen, omdat een geschikte centrale plek daarvoor ontbreekt.

Lees meer:

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad SpoorPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.