Lineas heroes locomotief

Lineas start treindienst van North Sea Port naar Noord-Italië

bron: Lineas

Lineas heeft een nieuwe spoorverbinding opgezet tussen de Nederlands-Belgische haven North Sea Port en de stad Piadena, een nieuwe gateway voor Noord-Italië. De trein zal vijf keer per week rijden.

De nieuwe dienst verbindt de Interface Terminal in North Sea Port met de Pesanti-terminal in Piadena, vlakbij de vooraanstaande steden Milaan, Verona en Bologna. Met de intermodale verbinding worden 15.000 containers van de weg naar het spoor verplaatst.

Stijgende vraag België-Italië

Volgens de Belgische spoorwegmaatschappij neemt de vraag naar treinverkeer tussen Italië en België snel toe. Vorig jaar lanceerde het de dagelijkse intermodale dienst Gent-Segrate, die met 10.000 verscheepte containers als een succes kan worden beschouwd. Daarom heeft het nog een dienst toegevoegd, dit keer met een verbinding naar de grensoverschrijdende haven.

“Klanten willen hun toeleveringsketen echt CO2-vrij maken en dit is precies waar we ze mee willen helpen. Bovenop de 70 treinen die we al rijden tussen België en Italië, creëren we nu capaciteit voor nog eens 15.000 containers die naar het spoor moeten worden verplaatst. Dit is een echte klimaatwinst met 9 keer minder CO2-uitstoot, wat gelijk staat aan bijna 9.000 ton CO2 die we elk jaar uit de atmosfeer houden”, zegt Lars Redeligx, Chief Commercial Officer bij Lineas.

Nieuwe toegangspoort tot Italië

Lineas is de eerste operator die de Pesanti terminal opent voor intermodale eenheden. Nu de Segrate terminal aan zijn volledige capaciteit zit, komt Piadena (150 km van Segrate) als een welkome tweede toegangspoort tot Italië.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Majorie van Leijen

Majorie van Leijen is redacteur van SpoorPro.nl en het internationale vakblad voor professionals in het spoorgoederenvervoer RailFreight.com.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.