Video: eerste goederentrein rijdt over Hoekse Lijn

Goederentrein Captrain op de Hoekse Lijn

De eerste goederentrein is dinsdag over de omgebouwde spoorlijn Hoekse Lijn gereden. De Hoekse Lijn was voorheen een verbinding voor ‘heavy rail’, waar spoorvervoerder NS en goederentreinen gebruik van maakten. De verbinding is omgebouwd naar een metrospoor, waarna ProRail de verkeersleiding, het beheer en het onderhoud heeft overgedragen aan vervoerder RET.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Video: eerste goederentrein rijdt over Hoekse Lijn”

Cornelius Koelewijn|25.11.21|09:36

Meneer Van Dongen heeft waarschijnlijk de geschiedenisboekjes niet gelezen, want anders had hij geweten dat er in het verleden nog veel meer goederenspoor was, tot in HvH toe. Sterker nog, er is veel goederenspoor gesloopt (Vlaardingen, Maassluis, HvH), en er is slechts een splinter naar Vopak in Vlaardingen overgebleven.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.