Drie extra treinen tussen Rotterdam en Milaan

Deze week staan drie extra intermodale verbindingen tussen Milaan en Rotterdam op de planning. Ze maken deel uit van een nieuwe intermodale dienst tussen de Rail Hub Milano in Milaan en de Botlek C.RO terminal in Rotterdam. De vertrekdagen zijn dinsdag, donderdag en zaterdag in beide richtingen.

De twee steden zijn al zeven keer per week verbonden met dagelijkse treindiensten. Vanwege de goede samenwerking en de toenemende vraag heeft Hannibal, een dochteronderneming van Contship Italia Group, besloten om de service uit te breiden. De treindiensten, die worden uitgevoerd door DistriRail, zijn geschikt voor P4000-opleggers.

Shortsea-diensten

De verbinding met Botlek Terminal zorgt voor een directe link naar verschillende shortsea-diensten. Volgens Hannibal is het mogelijk om dagelijks rechtstreeks aan te sluiten op short sea-diensten van en naar het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast biedt het toegang tot wekelijkse afvaarten van en naar Ierland en Portugal.

Spoorverbinding Rotterdam-Melzo
De route tussen Rotterdam en Melzo.

Bestaande service

Sinds eind 2017 zijn Melzo en Rotterdam wekelijks per spoor met elkaar verbonden. In september 2017 introduceerde Hannibal een zevende wekelijkse route die een ononderbroken dagelijkse verbinding tussen de twee bestemmingen tot stand bracht.

In februari 2020 nam DistriRail de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse treindiensten tussen Melzo en de haven van Rotterdam. Daarnaast werd de dienst uitgebreid met een verbinding naar Antwerpen en andere bestemmingen in Italië. De service bleek met name tijdens de eerste coronagolf erg stabiel te zijn, waardoor ongestoord transport van verse goederen mogelijk was in een vrij onzekere tijd.

Auteur: Majorie van Leijen

Majorie van Leijen is redacteur van SpoorPro.nl en het internationale vakblad voor professionals in het spoorgoederenvervoer RailFreight.com.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.