Botsing goederentreinen Venlo, foto: ProRail

Goederentreinen botsen in Venlo, treinverkeer weer opgestart

Het treinverkeer vanuit Venlo naar Duitsland heeft woensdag geruime tijd stil gelegen, nadat het in de ochtend was stilgelegd vanwege een botsing tussen twee goederentreinen. Sommige wagons waren uit de rail gelopen, waardoor de Incidentenbestrijding van ProRail ze moest hersporen.

De botsing vond woensdag rond kwart over zeven op een goederenemplacement in Venlo. Niemand raakte daarbij gewond. Eén van de treinen was onder meer geladen met blikjes Red Bull. Woordvoerder Coen van Kranenburg van ProRail: “De botsing had een behoorlijke impact. Als een goederentrein met zo veel massa 15 kilometer per uur rijdt, dan komt die niet snel tot stilstand.

Treinverkeer opgestart

Het treinverkeer tussen Venlo en Eindhoven en Venlo en Nijmegen is rond kwart voor elf weer opgestart. Voordat de treinen weer konden gaan rijden voerde de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) een onderzoek uit naar de toedracht. Het is nog onbekend hoe het ongeluk kon gebeuren. Nadat het onderzoek van ILT was afgerond, zetten incidentenbestrijders de ontspoorde wagons met een grote kraan terug op de rails.

Dat het incident in Venlo plaatsvond is extra vervelend voor de goederenvervoerders omdat dit juist de omleidingsroute is vanwege de werkzaamheden aan de Betuweroute. “Dat levert natuurlijk wel schade op voor de vervoerders”, merkt Van Kranenburg op.

Update: 13.45 uur.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

3 reacties op “Goederentreinen botsen in Venlo, treinverkeer weer opgestart”

Pat Rick|24.07.19|11:55

Alweer een loc van Deutsche Bahn betrokken.

Bovenleiding is beschadigd. NS treinen naar Eindhoven en Nijmegen schijnen weer te rijden, maar vreemd genoeg de Arriva diesels naar Roermond nog niet.

Jonny van Gellecom|24.07.19|20:24

heeft niks met DB te maken, deze trein stond stil… LTE trein (zwarte loc) was de hoofdoorzaak

Roland Korving|25.07.19|12:53

Pat Rick, het is lastig naar Roermond rijden als de staart van de containertrein nog de wissels verspert. Die is pas weggehaald toen de vordering van het onderzoek dat toeliet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.