Europees Parlement, Straatsburg

Vier Nederlanders in transportcommissie Europees Parlement

Maar liefst vier Nederlanders nemen plaats in de commissie Transport en Toerisme van het Europees Parlement. Vera Tax (PvdA), Caroline Nagtegaal (VVD), Tom Berendsen (CDA) en Rob Roos (Forum voor Democratie) zijn deze week officieel benoemd als leden van de commissie Vervoer en Toerisme (TRAN).

Branchevereniging TLN laat namens de Nederlandse transportsector weten blij te zijn dat er vier Nederlanders in de commissie terecht zijn gekomen. “Nederland krijgt zo veel invloed op Europese transportwetgeving en dat is goed nieuws”, vindt TLN. In totaal telt de commissie 97 leden waarbij het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië met respectievelijk twaalf, elf, en negen leden het best vertegenwoordigd zijn.

Behoeften van de sector

TLN zegt blij te zijn dat zoveel Nederlandse partijen transport en logistiek erkennen als belangrijk thema en in de Transportcommissie zitting nemen. TLN gaat in de komende maanden in gesprek met deze Europarlementariërs, om hen te wijzen op de behoeften en zorgen van de Nederlandse transportsector.

De branchevereniging heeft onder meer het stimuleren van verdere digitalisering van transport en logistiek, innovatie en verduurzaming vanuit de Europese Unie hoog op de agenda staan. Ook kan en moet de EU volgens TLN zorgen voor betere handhaving, een gelijk speelveld en gelijke concurrentie in de transportsector. En dit alles naast de nog lopende dossiers zoals Brexit en het Mobiliteitspakket waarover de onderhandelingen na de zomer weer starten.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

1 reactie op “Vier Nederlanders in transportcommissie Europees Parlement”

Teko Salverda|15.07.19|17:16

Goed nieuws voor de transportsector (over de weg!).

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.