Gemeenteraad Valburg unaniem tegen plannen railterminal

De raad van de gemeente Overbetuwe, waarin Valburg ligt, is unaniem tegen de huidige plannen voor Rail Terminal Gelderland (RTG). Ze vinden dat er te weinig rekening wordt gehouden met de belangen van omwonenden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van SpoorPro en Nieuwsblad Transport.

2 reacties op “Gemeenteraad Valburg unaniem tegen plannen railterminal”

Marco Mackenbach|29.04.19|13:37

Toch wel ‘ een beetje’ jammer om 2 redenen:
– Groei van de regio wordt tegengehouden,
– De verkeersoverlast over de A15 wordt niet beperkt.

Als het gezever rond de transport van gevaarlijke stoffen zal er uiteindelijk wellicht toe gaan leiden dat het vrachtverkeer er dagelijks mee over de weg gaat, dwars door het land heen en gezien het recente aantal ongelukken waarbij vrachtauto’s betrokken zijn, is het slechts wachten op dat ene ongeval waar het gruwelijk verkeerd gaat. En dan ineens wakker!

Rob Kerner|29.04.19|15:13

Tja, ik zie wel een hele goede mogelijkheid om het hele gebied Arnhem Nijmegen van betere infrastructuur te voorzien waarbij deze terminal goed ingepast kan worden. Echter gaat het hier dan over veel meer dan alleen de terminal plaatsen op de huidige plaats die hiervoor voorzien is. Ik denk dat de containerterminal van Nijmegen moet verplaatsen naar de andere kant van de Waal waardoor je intermodaal kunt overslaan. Integraal logistiek weg, spoor water, Betuwe route, lijn en spoorlijn AH-NM A325!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gemeenteraad Valburg unaniem tegen plannen railterminal | SpoorPro.nl

Gemeenteraad Valburg unaniem tegen plannen railterminal

De raad van de gemeente Overbetuwe, waarin Valburg ligt, is unaniem tegen de huidige plannen voor Rail Terminal Gelderland (RTG). Ze vinden dat er te weinig rekening wordt gehouden met de belangen van omwonenden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van SpoorPro en Nieuwsblad Transport.

2 reacties op “Gemeenteraad Valburg unaniem tegen plannen railterminal”

Marco Mackenbach|29.04.19|13:37

Toch wel ‘ een beetje’ jammer om 2 redenen:
– Groei van de regio wordt tegengehouden,
– De verkeersoverlast over de A15 wordt niet beperkt.

Als het gezever rond de transport van gevaarlijke stoffen zal er uiteindelijk wellicht toe gaan leiden dat het vrachtverkeer er dagelijks mee over de weg gaat, dwars door het land heen en gezien het recente aantal ongelukken waarbij vrachtauto’s betrokken zijn, is het slechts wachten op dat ene ongeval waar het gruwelijk verkeerd gaat. En dan ineens wakker!

Rob Kerner|29.04.19|15:13

Tja, ik zie wel een hele goede mogelijkheid om het hele gebied Arnhem Nijmegen van betere infrastructuur te voorzien waarbij deze terminal goed ingepast kan worden. Echter gaat het hier dan over veel meer dan alleen de terminal plaatsen op de huidige plaats die hiervoor voorzien is. Ik denk dat de containerterminal van Nijmegen moet verplaatsen naar de andere kant van de Waal waardoor je intermodaal kunt overslaan. Integraal logistiek weg, spoor water, Betuwe route, lijn en spoorlijn AH-NM A325!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.