Goederentrein Nunner Logistics

Nieuwe spoordienst tussen Amsterdam en Wuhan

Er komt een spoorverbinding tussen Wuhan in China en Amsterdam. Wuhan Asia Europe Logistics WAE, Nunner Logistics, Samskip, TMA Logistics en de Amsterdamse haven hebben dat vorige week in China afgesproken. De spoordienst start op 1 mei en gaat twee keer per week in beide richtingen rijden.

Deze nieuwe verbinding wordt toegevoegd aan reeds bestaande spoordiensten van Nunner en Samskip naar diverse bestemmingen in China. De reistijd tussen de steden bedraagt ongeveer vijftien dagen. WAE en Nunner verzorgen gezamenlijk het volume van de spoordienst Wuhan-Amsterdam. Dat zijn per rit 41 containers (40ft). TMA is de eigenaar van de trimodale terminal in Amsterdam waar de treinen zullen aankomen en vertrekken. Haven Amsterdam is mede-initiatiefnemer.

Knooppunt

Wuhan is een stad met dertien miljoen inwoners en ligt centraal in China waar weg- water- en railverbindingen samenkomen. Wuhan is een knooppunt met verbindingen naar belangrijke hubs in de rest van China maar ook naar Vietnam.

Nunner Logistics en Samskip werken op dit moment al intensief samen op de Samskip-terminal in Duisburg en de TMA-terminal in Amsterdam. De TMA-terminal verbindt Amsterdam via shortsea met het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Spanje, en via spoor-, binnenvaart en wegverbindingen met diverse bestemmingen in Nederland en Europa.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe spoordienst tussen Amsterdam en Wuhan | SpoorPro.nl
Goederentrein Nunner Logistics

Nieuwe spoordienst tussen Amsterdam en Wuhan

Er komt een spoorverbinding tussen Wuhan in China en Amsterdam. Wuhan Asia Europe Logistics WAE, Nunner Logistics, Samskip, TMA Logistics en de Amsterdamse haven hebben dat vorige week in China afgesproken. De spoordienst start op 1 mei en gaat twee keer per week in beide richtingen rijden.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.