IJzeren Rijn Budel Weert Hamont goederenvervoer Foto: Hollandse Hoogte.

Duitsland wil voortrekker zijn in heractivering IJzeren Rijn

Nederland, IJzeren Rijn, 11 juli 2017 Dood spoor over verdwenen roemruchte spoorlijnen, de ijzeren rijn. De IJzeren Rijn gaat slechts enkele kilometers door het Brabantse land. In 1953 stopte de dienstregeling en werd het stil bij station Budel-Schoot. De spoorlijn gaat vervolgens in een rechte lijn richting Budel-Schoot, door een uitgestrekt natuurgebied van bos, heide en zandverstuivingen. Foto: Dolph Cantrijn/Hollandse Hoogte

Duitsland is bereid om op verzoek van België een voortrekkersrol op zich te nemen in het overleg over het 3RX-tracé van de IJzeren Rijn. Dit werd bevestigd tijdens een overleg tussen Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en verkeersminister Hendrik Wüst van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. Ook krijgt u €100 korting op het SpoorPro Seminar ‘Elektrisch werken aan het spoor’.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Koen Mortelmans

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.