Een goederentrein van DB Cargo in Tilburg

ILT verlengt veiligheidscertificaat van DB Cargo

De Inspectie Transport en Leefomgeving (ILT) heeft het veiligheidscertificaat van DB Cargo Nederland voor het spoorgoederenvervoer met vijf jaar verlengd. Het gaat om het veiligheidscertificaat deel A en B, inclusief het vervoer per spoor van gevaarlijke stoffen.

Onder het certificaat valt daarnaast het verzorgen van besloten personenvervoer. Algemeen directeur Wim Visser ziet de verlenging als een bevestiging dat DB Cargo op het juiste spoor zit. “De verlenging van het veiligheidscertificaat voor de maximale duur van vijf jaar vormt voor DB Cargo Nederland een krachtige aansporing om op de ingeslagen weg voort te gaan.”

Veiligheidsbeheersysteem

Voorwaarde om een veiligheidscertificaat van ILT te krijgen is dat dat er een goed werkend veiligheidsbeheersysteem is ingericht, dat past bij de activiteiten en organisatie van het bedrijf. ILT toetst dat aan Europese regelgeving. Het certificaat bestaat uit een A- en B-deel. Deel A wordt afgegeven door het land van eerste vestiging van het spoorbedrijf. Deel B wordt afgegeven in het land of de landen waarin het bedrijf rijdt.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.